«Καίει» την Πισπιρίγκου ο μάρτυρας Νο 1: «Την έπιασα επ’ αυτοφώρω, μετά μου το επιβεβαίωσε και η ίδια»

January 20, 2023

«Καίει» την Πισπιρίγκου ο μάρτυρας Νο 1: «Την έπιασα επ’ αυτοφώρω, μετά μου το επιβεβαίωσε και η ίδια»Περαιτέρω «φως» στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας αναμένεται να δώσει ο υπ’ αριθμόν ένα μάρτυρας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.Στις 9 το πρωί της 31ης Ιανουαρίου, η Πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Αθηνών αναμένεται να καλέσει τον μάρτυρα Νο 1 στην δίκη της υπόθεσης Πισπιρίγκου.

Ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Μάνο Δασκαλάκη. Θα ξεσκεπάσει όσα συνέβαιναν στο σπίτι της οδού Μπιζανίου, πόσο μάλλον όταν αυτό το σενάριο ενδέχεται να αποδειχθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη ως πραγματικό! Ότι δηλαδή η επί χρόνια σύντροφος του μάρτυρα Νο 1 του σκότωνε τα παιδιά. Γιατί αυτό ακριβώς περιγράφεται στο κατηγορητήριο.

Ο 32χρονος θα να είναι ο πρώτος που θα εξεταστεί, καταθέτοντας από το βήμα όλα όσα βίωσε. Θα ανακαλέσει στη μνήμη του πρόσωπα και γεγονότα, καταστάσεις αλλά και υποψίες που τυχόν είχε. Και θα προσπαθήσει να στηρίξει την κατηγορία, έχοντας δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Ο Μάνος Δασκαλάκης είναι αποφασισμένος να πει όσα βίωσε

Η έδρα του δικαστηρίου έκρινε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης οφείλει να καταθέσει πρώτος, καθώς γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν λεπτομέρειες για το τι ακριβώς είχε συμβεί στη σχέση του με την Πισπιρίγκου λίγο πριν από την αιφνίδια ανακοπή που υπέστη η 9χρονη Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 αλλά και την κατάληξή της με υπερβολική δόση κεταμίνης (κατά το κατηγορητήριο) στα τέλη Ιανουαρίου 2022. Όπως και στο παρελθόν έχει γράψει η «Πελοπόννησος», ο Μάνος Δασκαλάκης είναι αποφασισμένος να μιλήσει για όλους και για όλα.

Θα πει τη δική του αλήθεια σχετικά με τον γάμο του με την Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά και την τραγική κατάληξη της κόρης του. Και πιθανόν και των δύο άλλων κοριτσιών του, έστω και αν αυτή η δίκη θα εξετάσει μόνο τον φόνο της Τζωρτζίνας.

Όπως είχε δηλώσει ο συνήγορός του, Δημήτρης Καράμπελας, ο Μάνος Δασκαλάκης θα καταθέσει όσα και στο παρελθόν έχει πει, στις 3 καταθέσεις που έχει δώσει. Βέβαια σήμερα, 1 χρόνο μετά, στο μυαλό αλλά και στην καρδιά του πατέρα των τριών κοριτσιων έχουν συνδεθεί τα κομμάτια του παζλ, τα οποία έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά της εν διαστάσει συζύγου του πριν από τα τραγικά περιστατικά.

Η απομάκρυνση Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις Δασκαλάκη αλλά και την απολογία της Πισπιρίγκου, μετά τον θάνατο-δολοφονία της Μαλένας το ζευγάρι απομακρύνθηκε.

«Αντί να μας δέσει όλο αυτό, άρχισε να μας απομακρύνει και εμένα προσωπικά άρχισε να με απομακρύνει αυτό πιο πολύ συναισθηματικά από τη συζυγική μας σχέση. Δηλαδή η Ρούλα προσπαθούσε να συνέλθει από την απώλεια του παιδιού μας, ενώ εγώ ασχολιόμουν περισσότερο με το άλλο μας παιδί, με την Τζωρτζίνα μας. Όλη αυτή η κατάσταση δημιούργησε μεταξύ μας ένα συναισθηματικό κενό…», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δασκαλάκης.
 

”Βασανίζουν” την Εύα Καϊλή στη Φυλακή: «Την έβαλαν σε απομόνωση, δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της»

Σημειώνεται επίσης ότι δύο – τρεις ημέρες πριν από την -κατά το κατηγορητήριο- δολοφονία της Ίριδας, ο πατέρας των παιδιών είχε εγκαταλείψει το σπίτι της Μπιζανίου καθώς είχε μάθει ότι η σύζυγός του είχε βρει άλλον άνδρα, κάτι που του επιβεβαίωσε και η ίδια. Είναι χαρακτηριστικό το ότι όπως είχε γράψει η «Π» πριν 8 μήνες, ο Δασκαλάκης τους είχε πιάσει.. επ’ αυτοφώρω!

Τρεις ημέρες έπειτα από εκείνον τον μεγάλο καβγά συνέβη ο αιφνίδιος θάνατος της Ίριδας στην κούνια του σπιτιού.

Μετά τον θάνατο της Ίριδας ο Δασκαλάκης επέστρεψε για λίγες ημέρες και πάλι στο σπίτι, ενώ ακολούθησε μεγάλος οικογενειακός καβγάς με τους γονείς της Πισπιρίγκου. Αιτία ήταν ότι οι γονείς της κατηγορουμένης του είχαν επιρρίψει ευθύνες πως είχε παρατήσει την κόρη τους, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν για το περιστατικό με τον εφήμερο εραστή. Ακολούθως κινήθηκαν οι διαδικασίες για την έκδοση του διαζυγίου και οι συναντήσεις με δικηγόρους, οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν καθώς ξεκίνησαν, κατά διαβολική σύμπτωση, τα προβλήματα υγείας της Τζωρτζίνας.

Πισπιρίγκου

Είναι ενδεικτικό ότι στις 8 Απριλίου 2021, την ημέρα εισαγωγής της στο «Καραμανδάνειο», ο Δασκαλάκης είχε συνάντηση με τους δικηγόρους προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες του διαζυγίου.

Όταν η Πισπιρίγκου απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει

Τρεις ημέρες νωρίτερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε εγκαταλείψει το σπίτι, είχε κλειστεί σε δωμάτιο ξενοδοχείου και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει!

Όπως αποκαλύφθηκε, ουσιαστικά προσπαθούσε να παίξει με το μυαλό του συζύγου της και να τον χειραγωγήσει, ενώ όταν είδε ότι το «κόλπο» δεν πιάνει αποφάσισε την εισαγωγή -άρον άρον- της υγιούς Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο με αναφερόμενους σπασμούς, οι οποίοι συνέβαιναν παρουσία της κατηγορουμένης και όχι των ιατρών. Τρεις ημέρες αργότερα το 9χρονο κορίτσι υπέστη τη δυσεξήγητη ανακοπή, κατέστη τετραπληγικό και ο Δασκαλάκης επέστρεψε στην οικογενειακή στέγη προκειμένου να συμπαρασταθεί στην κόρη του.

Θα πρέπει να τονιστεί πως ο Μάνος Δασκαλάκης έχει επισημάνει στις καταθέσεις του πως τον Ιανουάριο του 2022, λίγο πριν από τα μοιραία επεισόδια, είχε εξηγήσει στην τότε σύζυγό του ότι έπρεπε να είναι μαζί προκειμένου να βοηθούν το τετραπληγικό παιδί τους, ωστόσο επιθυμούσε να ζουν χωριστά. Από τη δικαστική έρευνα προκύπτει ότι στις 19/1/2022 η άτυχη Τζωρτζίνα εισήχθη για μια προγραμματισμένη μαγνητική εγκεφάλου στο νοσοκομείο του Ρίου. Δύο ημέρες πριν υπήρξε ακόμη μία έντονη συζήτηση μεταξύ του ζευγαριού, όπου ο πατέρας των τριών παιδιών ξεκαθάρισε στην κατηγορουμένη την απόφασή του.

«Μαζί για το παιδί, αλλά σε ξεχωριστά σπίτια». Τα όσα ακολούθησαν είναι συγκλονιστικά: Επεισόδια επί επεισοδίων, η μεταφορά της Τζωρτζίνας στο «Παίδων», η εισαγωγή της την 24η Ιανουαρίου 2022 και η τραγική κατάληξη στις 14.30 το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου λόγω της χορήγησης της θανατηφόρας δόσης κεταμίνης!


Πηγή

Διαβάστε επίσης: