«Ήταν υγιέστατη…»: Ανείπωτος θρήνος στη Κρήτη, «έφυγε» ξαφνικά 40χρονη μητέρα τριών παιδιών, τι δείχνουν οι εξετάσεις

January 22, 2023

«Ήταν υγιέστατη…»: Ανείπωτος θρήνος στη Κρήτη, «έφυγε» ξαφνικά 40χρονη μητέρα τριών παιδιών, τι δείχνουν οι εξετάσεις


Διαφ.

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Σητείας στην Κρήτη στο άκουσμα του αιφνίδιου θανάτου μίας 40χρονης γυναίκας . Αιτία θανάτου είναι η Κεραυνοβόλος μυοκαρδίτιδα και η 40χρονη μητέρα έχασε την ζωή της την Τετάρτη (18/01) στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου και νοσηλευόταν.



Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και τις δηλώσεις του παρακάτω στο ekriti.gr, η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Ηρακλείου,
με κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα η οποία πρόκειται για μια αρκετά σπάνια μορφή μυοκαρδίτιδας.

Δεν πρόλαβαν να μεταφέρουν την 40χρονη μητέρα στο Ωνάσειο

Οι γιατροί έκριναν αρχικά  ότι έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ωνάσειο,
αλλά η ασταθής κατάστασή της δεν το επέτρεψε και με αποτέλεσμα η μεταφορά αυτή να μην προλάβει να γίνει.

«Η γυναίκα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα, μετά από εμπύρετο λοίμωξη. Το αίτιο της λοίμωξης είναι υπό διερεύνηση. Έχουν αποκλειστεί η γρίπη, ο κορωνοϊός και ο RSV. Η κεραυνοβόλος μυοκαρδίτιδα, είναι μία σπάνια μορφή μυοκαρδίτιδας.
Έχουμε στείλει εξειδικευμένες εξετάσεις στην Αθήνα για να μάθουμε τι ακριβώς ήταν αυτό που την προκάλεσε» δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την 40χρονη μητέρα

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη η άτυχη γυναίκα και μητέρα κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή της στην Μονάδα Εντατικής Καρδιοπαθών του νοσοκομείου όπου και άφησε την τελευταία της πνοή από καρδιακή ανεπάρκεια. Οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την κρατήσουν στην ζωή αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

«Δεν σας έχω δει ξανά έτσι»: Σαστισμένη από την εμφάνιση του Αλέξη Κούγια η Σίσσυ Χρηστίδου

«Υγιέστατη ήταν…»

«Από τη μια στιγμή στην άλλη, μέχρι και την Τετάρτη δηλαδή, είχαμε επικοινωνία. Η ίωση αυτή κρατούσε μέρες με υψηλό πυρετό. Μία φυσιολογική ίωση όπως τα παιδιά μας, εμείς, όλοι έχουμε κολλήσει. Απλά από την ίωση της έκανε κεραυνοβόλο οξεία μυοκαρδιτιδα. Υγιέστατη ήταν, ότι και να είχε, αν είχε κάτι το έψαχνε, δεν το άφηνε στην τύχη του», δήλωσε στον Alpha η Θεονύμφη Τζανάκη, συγγενής της 40χρονης.

Τι είναι η κεραυνοβόλος μυοκαρδίτιδα;

Κάποιοι ασθενείς παρουσιάζουν κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα με οξεία εμφάνιση καρδιακής ανεπάρκεια,
ς με σοβαρή αιμοδυναμική κατάρρευση συνήθως σε διάστημα 2 εβδομάδων από προηγούμενη ίωση. Κακοήθεις αρρυθμίες στις περιπτώσεις αυτές εμφανίζονται συχνά. Οι ασθενείς με κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα έχουν συνήθως φυσιολογικές διαστάσεις αριστεράς κοιλίας.

Σε πολλές περιπτώσεις η πορεία της νόσου είναι τόσο απότομη που είναι δύσκολο να τεθεί η διάγνωση και να χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία πριν εξελιχθεί σε καρδιογενές σοκ και θάνατο. Οι ασθενείς με κεραυνοβόλο μυοκαρδίτιδα που επιβιώνουν από την αρχική προσβολή έχουν συχνά θεαματική βελτίωση της καρδιακής τους λειτουργίας μέσα σε μικρό διάστημα μηνών.

Πότε θα πρέπει να αναζητήσει κάποιος ιατρική βοήθεια;

Αναζητήστε ιατρική βοήθεια εάν εσείς ή το παιδί σας έχετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα μυοκαρδίτιδας, ειδικά αν έχει προηγηθεί νόσηση από κορωνοϊό.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: