«Μου είπαν δεν υπάρχει ΜΕΘ, ξαφνικά σταμάτησε η καρδιά του»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 10χρονου στο Βόλο

January 23, 2023

«Μου είπαν δεν υπάρχει ΜΕΘ, ξαφνικά σταμάτησε η καρδιά του»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 10χρονου στο Βόλο


Διαφ.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Πηλίου στο Βόλο στο άκουσμα της είδησης του θάνατου ενός 10χρονου, που πέθανε από γρίπη Α’.



Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία με τον θάνατο του 10χρονου

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του STAR, το 10χρονο παιδάκι έχασε τη ζωή από οξεία μυοκαρδίτιδα,
που προκλήθηκε από τον πυρετό της γρίπης Α’ που τον ταλαιπωρούσε. Ο πατέρας του 10χρονου, φανερά αναστατωμένος μίλησε στην εκπομπή και ανέφερε ότι «την Παρασκευή το πρωί ανέβασε ξαφνικά πυρετό 39,5. Είχε και την παράλυση και δεν μπορούσε να μας το πει. Του έκαναν εισαγωγή στο νοσοκομείο κανονικά, όμως δεν του έδωσαν τίποτα. Ούτε αντιβίωση. Άρχιζαν και γίνονταν μπλε τα δάχτυλα και τα χείλη του. Βγαίνει έξω από το δωμάτιο του νοσοκομείου, βάζει τις φωνές και τότε ήταν που κινητοποιηθήκανε όλοι. Όλα αυτά στο δωμάτιο, ούτε ήταν διασωληνωμένος, ούτε τίποτα».

«Προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν χωρίς μηχανήματα αλλά με ΚΑΡΠΑ».

«Από ό,τι μου είπαν, στον Βόλο ΜΕΘ δεν υπάρχει. Μου είπε η διευθύντρια του νοσοκομείου ότι μιλήσανε και με το πανεπιστημιακό στη Λάρισα, αλλά ούτε εκεί υπήρχε έτοιμη ΜΕΘ. Μίλησαν με το Ιπποκράτειο και άκουσα ότι είπαν πως αν το παιδί δεν είναι διασωληνωμένο, δεν μπορούν να το δεχτούν. Ξαφνικά, σταμάτησε η καρδιά του»,
πρόσθεσε ο πατέρας του 10χρονου και τόνισε ότι «ήταν 30 άτομα από πάνω του και προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν χωρίς μηχανήματα αλλά με ΚΑΡΠΑ».

Την ίδια στιγμή, οι τοπικές αρχές του Βόλου αναζητούν απαντήσεις για τον απροσδόκητο θάνατο του 10χρονου αγοριού ενώ υπάρχει και Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του

Με μαρμάρινη κουζίνα και τζάκι, παντού παράθυρα: Το υπερπολυτελές σπίτι του Παύλου Γλίξμπουργκ στο Μανχάταν

Ο μικρός Κωνσταντίνος καταγόταν από τον Κισσό του Πηλίου και φοιτούσε στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς.

Ο 10χρονος Κωνσταντίνος από τον Κισσό του Πηλίου παρουσίασε υψηλό πυρετό την Παρασκευή και μεταφέρθηκε άμεσα στο «Αχιλλοπούλειο»
νοσοκομείο του Βόλου όπου και διαγνώστηκε με οξεία μυοκαρδίτιδα.

«Την Παρασκευή το πρωί ανέβασε ξαφνικά πυρετό 39,5. Είχε και την παράλυση και δεν μπορούσε να μας το πει. Του έκαναν εισαγωγή στο νοσοκομείο κανονικά, όμως δεν του έδωσαν τίποτα. Άρχιζαν και γίνονταν μπλε τα δάχτυλα και τα χείλη του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 10χρονου παιδιού στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Η σύζυγός μου είδε το παιδί και βγήκε από το δωμάτιο. Έβαλε τις φωνές και εκεί άρχισαν όλοι να τρέχουν πανικόβλητοι. Όλα αυτά σε ένα απλό δωμάτιο κλινικής. Καμία σχέση με ΜΕΘ, ούτε διασωληνωμένο δεν ήταν το παιδί»  πρόσθεσε.

Εισαγγελική Παρέμβαση για τα αίτια και παραλείψεις.

Ενώ πριν ακόμα παρέλθουν 24 ώρες από την εισαγωγή του στο «Αχιλλοπούλειο» , το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το MagnesiaNews.gr, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως αιτία θανάτου ήταν καρδιακή ανακοπή που συνδέεται με οξεία μυοκαρδίτιδα. Και σύμφωνα με το MagnesiaNews.gr,
υπήρξε εισαγγελική παραγγελία η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας να ερευνήσει την υπόθεση για να ανακαλύψει τα αίτια θανάτου και τυχόν παραλείψεις.

Δείτε τι είπε ο πατέρας του 10χρονου στον Βόλο:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: