Ρεζίλι οι Τούρκοι με το εθνικό τους… αντίγραφο!

January 23, 2023

Ρεζίλι οι Τούρκοι με το εθνικό τους… αντίγραφο!


Διαφ.

Ρεζίλι οι Τούρκοι με το εθνικό τους… αντίγραφο!

Μία μεγάλη εταιρία της Τουρκίας παρουσίασε ως δικό της εθνικό όχημα ένα αυτοκίνητο που βγάζει μάτια ότι πρόκειται για καραμπινάτη αντιγραφή.

Η πρεμούρα που έχει πιάσει τους γείτονες να επιδείξουν το μεγαλείο της βιομηχανίας τους και να παραστήσουν την μεγάλη περιφερειακή δύναμη τους οδηγεί σε στιγμές απίστευτου αυτοεξευτελισμού.



Κάπως έτσι βγήκε στο φως της δημοσιότητας και πήρε μεγάλες διαστάσεις, η ιστορία ενός ανερχόμενου αστέρα της γειτονικής χώρας. Πρόκειται για τον Oğuz Alper Öktem, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Marti (δεξιά στην φωτό με τον Ερντογάν).

Η εταιρία αυτή κατασκευάζει ηλεκτρικά σκούτερ τα οποία έχουν αξιοσημείωτη επιτυχία στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, ιδίως στην Κωνσταντινούπολη.

Σε πρόσφατη ανάρτησή του στα social media παρουσίασε περήφανος και το νέο εγχώριο εθνικό όχημα που ετοιμάζει η εταιρία του. Στην ανάρτησή του γράφει χαρακτηριστικά, ότι είναι ένα πρωτότυπο το οποίο η εταιρία δεν έχει βγάλει ακόμα στον δρόμο.

Βέβαια οι πιο παρατηρητικοί αντιλήφθηκαν αμέσως ότι πρόκειται για μία ξεκάθαρη αντιγραφή ενός ήδη γνωστού αυτοκινήτου.

Μιλάμε για το Citroen Ami με το οποίο μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, αν αφαιρέσεις από το γαλλικό ηλεκτρικό mini car το σήμα της εταιρίας.

Τα social media πάντως του επιφύλαξαν μία πολύ “θερμή” υποδοχή με απίστευτο κράξιμο και ειρωνικά σχόλια.

Μάλιστα ο Oğuz σε μία δεύτερη εικόνα είναι ξεκάθαρο ότι έχει ξεχάσει να διαγράψει τα σήματα της Citroen, κάτι που προκάλεσε ακόμα πιο έντονη κριτική.

Σε κάθε περίπτωση, και με δεδομένο τον τόνο μιας γενικότερης αίσθησης μεγαλείου της Τουρκίας και εθνικισμού που ενισχύει ο Ερντογάν, είναι αναμενόμενο οι επιχειρηματίες στην χώρα να υπερθεματίζουν και να θέλουν να δείχνουν εντυπωσιακά επιτεύγματα.

Έστω και αν όλα αυτά είναι απλές αντιγραφές που καταρρέουν μέσα σε ελάχιστες αναρτήσεις των social media.

newsauto.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: