Ο σκύλος που έσωσε το αφεντικό του με την επιμονή του

January 23, 2023

Ο σκύλος που έσωσε το αφεντικό του με την επιμονή του


Διαφ.

Ενας 84χρονος άνδρας χάθηκε και η μόνη σωτηρία ήταν ο σκύλος του που δεν σταμάτησε να τον ψάχνει

 



Ο Γκρεγκόριο Ρομέρο, ένας 84χρονος άνδρας από την πολιτεία Σονόρα του Μεξικού, οφείλει τη ζωή του στον σκύλο του, τον Ελ Παλόμο, ο οποίος οδήγησε τους διασώστες σε αυτόν αφού χάθηκε στην έρημο για μια εβδομάδα.

Στις 27 Νοεμβρίου, ο Γκρεγκόριο Ρομέρο έφυγε από το σπίτι του στη Moctezuma για να πάει μια βόλτα, αλλά δεν επέστρεψε. Η οικογένειά του δεν ανησυχούσε στην αρχή, καθώς ο ίδιος επισκεπτόταν μερικές φορές τα κοντινά χωριά της περιοχής και επέστρεφε λίγες μέρες αργότερα. Ωστόσο, μετά από τέσσερις ημέρες, η ανιψιά του, ειδοποίησε τις αρχές για την εξαφάνισή του και συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας. Έψαξαν την περιοχή γύρω από το σπίτι του Ρομέρο, αλλά μια εβδομάδα μετά την εξαφάνισή του, ο Ρομέρο δεν βρέθηκε πουθενά. Στο τέλος, ήταν το πιστό κατοικίδιο σκυλί του ανθρώπου πoυ τους οδήγησε σε εκείνον.

Η Μεξικανική Εθνοφρουρά, η Δημοτική Αστυνομία, η Δημοτική Μονάδα Πολιτικής Προστασίας, ακόμη και ένας εκπαιδευμένος σκύλος ανιχνευτής προσήχθησαν για να αναζητήσουν τον Ρομέρο, αλλά τελικά ο σκύλος του μπόρεσε να τον εντοπίσει.

Σύμφωνα με ένα μέλος της ομάδας έρευνας, ο σκύλος τους οδήγησε μέσα από λόφους και χαράδρες στο μέρος όπου ο Γκρεγκόριο Ρομέρο είχε αποκλειστεί αφού περιπλανήθηκε άσκοπα στην έρημο. Η ανιψιά του είπε στις αρχές ότι ο Ρομέρο είχε μερικές φορές κενά στη μνήμη και εικάζεται ότι αυτό τον έκανε να χάσει το δρόμο του ενώ περπατούσε.

Ο εμφανώς αδυνατισμένος και αφυδατωμένος άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο.

“Η άνευ όρων αγάπη του κατοικίδιου ζώου του επέτρεψε στον Ρομέρο να επανενωθεί με την οικογένειά του επειδή ήταν ο σκύλος του που οδήγησε τις αρχές εκεί που ήταν”, έγραψε στο Twitter η αστυνομία της περιοχής!

e-daily 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: