Κηδεία Νίκου Ξανθόπουλου: Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο, κατέρρευσε η σύζυγός του, «Αθάνατος» φώναζε ο κόσμος

January 24, 2023

Κηδεία Νίκου Ξανθόπουλου: Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο, κατέρρευσε η σύζυγός του, «Αθάνατος» φώναζε ο κόσμος


Διαφ.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η πολιτική κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλου, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 89 ετών, με παρόντες συγγενείς και φίλους.Στο Α΄ Νεκροταφείο είναι συγκεντρωμένος αρκετός κόσμος και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους ηθοποιό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή.

Τη στιγμή, μάλιστα, που έφτασε η σορός του Νίκου Ξανθόπουλου στο νεκροταφείο οι παρευρισκόμενοι φώναζαν «Αθάνατος Νίκο μας» και χειροκροτούσαν με δάκρυα στα μάτια.

Τραγικές φιγούρες η οικογένεια του ηθοποιού, η πολυαγαπημένη του σύζυγος Εριφύλη, τα τέσσερα παιδιά του – τρεις γιοι και μια κόρη – και τα εγγόνια του, που βρίσκονταν διαρκώς στο πλευρό του τον τελευταίο, δύσκολο μήνα της νοσηλείας του, ελπίζοντας, πως και αυτή τη φορά, θα καταφέρει να βγει νικητής.

Ξανθόπουλου

Ξανθόπουλου Ξανθόπουλου
«Σήμερα ο ελληνικός κινηματογράφος, οι τέχνες, ο ελληνικός πολιτισμός, αποχαιρετά έναν θρύλο. Προσωπικά για μένα είναι πιο δύσκολη στιγμή γιατί μου έδωσε το όνομά μου, ήταν οικογένειά μας. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, αναντικατάστατος» δήλωσε o γιος του Ανέστη Βλάχου, του αδερφικού φίλου του Νίκου Ξανθόπουλου.

Δεν πήγε στην κηδεία του συζύγου της: Το ύστατο χαίρε στον Ερρίκο Ανδρέου, γι’αυτό απουσίαζε η Νόρα Βαλσάμη

Στεφάνια για τον Νίκο Ξανθόπουλο έστειλαν η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, καλλιτέχνες, η ΑΕΚ, της οποίας ο ηθοποιός ήταν μεγάλος οπαδός κ.α.

Ξανθόπουλου Ξανθόπουλου Ξανθόπουλου Ξανθόπουλου

Η οικογένειά του, εξέφρασε δημόσια, με ανακοίνωσή της, την παράκληση αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο Ίδρυμα «Το Σπίτι του Ηθοποιού» (Alpha Bank GR 45 0140 2280 2280 0200 2002 719 – Εις μνήμην Νίκου Ξανθόπουλου)».

Μετά το τέλος της πολιτικής κηδείας η σορός του εκλιπόντα θα αποτεφρωθεί, στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνης, σε μια τελετή που θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Στην κηδεία του ηθοποιού παρευρέθηκε κόσμος και του καλλιτεχνικού χώρου.

Ρήγας Αξελός

Ξανθόπουλου

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Σία Αναγνωστοπούλου

Ξανθόπουλου

Γιάννης Μπουρνέλης

H τραγουδίστρια Ελένη Ροδά

Ξανθόπουλου

Μαίρη Βιδάλη

Άννα Φόνσου

Ξανθόπουλου


Πηγή

Διαβάστε επίσης: