Ψευτογιατρός: Έπαιρνε 25.000 ευρώ για βλαστοκύτταρα

January 24, 2023

Νέα βίντεο που αποκαλύπτουν τη δράση του ψευτογιατρού έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για ντοκουμέντα από τις συναντήσεις του με ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας, με τον 65χρονο φυσιοθεραπευτή να ζητά 25.000 ευρώ για τα βλαστοκύτταρα, ενώ δηλώνει θα τα φέρει ο ίδιος από το εξωτερικό. Την ίδια ώρα, μητέρα παιδιού με πρόβλημα υγείας συγκλονίζει λέγοντας ότι εμπιστεύτηκε τον ψευτογιατρό γιατί ήταν ο μόνος που έδωσε «εξήγηση» για την πάθηση του παιδιού της από, παρότι οι γιατροί δεν έχουν δώσει εξήγηση μέχρι σήμερα. Τελικά έχασε 150.000 ευρώ.



«Να τα χρήματα, 25 (σ.σ χιλιάδες). Θέλετε να τα μετρήσετε;», ακούγεται να λέει θύμα του ψευτογιατρού σε βίντεο ντοκουμέντο, με τον ίδιο να απαντάει «όχι». Παράλληλα ο 65χρονος ισχυρίστηκε σε ασθενή θύματος ότι θα φέρει ο ίδιος τα βλαστοκύτταρα από το εξωτερικό, για να γίνει η έγχυση στο σπίτι ασθενούς. Υπό κανονικές συνθήκες πάντως, μία τέτοια διαδικασία χρειάζεται νοσηλεία σε νοσοκομείο και παρακολούθηση από γιατρούς.

«Μου πήρε πάνω από 150.000 ευρώ – Nιώθω υπεύθυνη»

«Μου λέει σιγά το πράγμα, ‘δεν είναι απολύτως τίποτα, μη σε ανησυχεί καθόλου αυτό, είναι μπαμ μπαμ’, ένιωσα ότι βρήκα τον σωτήρα μου. Με αυτά τα πεπτίδια και τα βλαστοκύτταρα και αυτά θα είναι όλα οκ. Έτσι ξεκινήσαμε, κάναμε τις ενέσεις, πήγαμε δύο φορές στη Γερμανία για το PET scan με συνοδεία αυτού», λέει η μητέρα ενός εκ των θυμάτων του ψευτογιατρού.

«Κάναμε σε καθημερινή βάση ένεση, δηλαδή επί 1,5 χρόνο και παραπάνω πήγε αυτή η δουλειά, έκανε κάθε μέρα. Δεν έβλεπα καμία διαφορά. Μου έφερε κάποια στιγμή κάτι εξετάσεις. Και μου λέει βλέπεις ‘εδώ ο εγκέφαλος έχει αυτό, έχει εκείνο, έχει το άλλο, πρέπει να αλλάξουμε τα πεπτίδια, να τα κάνουμε κάτι άλλα, που να ενισχύσουν περισσότερο τα νεύρα, για να γεμίσουν αυτά τα μαύρα που έχει στον εγκέφαλο’.

Ωστόσο, ο ασθενής αντί να καλυτερεύει, παρουσίασε πτώση. «Κάνουμε ένα δεύτερο PET scan τον επόμενο χρόνο, και μου φέρνει πάλι κάποιες άλλες εξετάσεις με λιγότερες μαυρίλες και μου λέει ‘βλέπεις πώς πάει; Απλά μου λέει έχει πάθει μεγάλη ζημιά από την φλεγμονή που έχει πάθει και θα πάει καλύτερα και συνεχίζουμε τα πεπτίδια’. Ερχόταν ανά εβδομάδα, μετά μου τα έφερνε σε μήνα. Μου έφερνε κουτιά ολόκληρα, τα έβαζα στην κατάψυξη. Μου έλεγε να τα βγάζω λίγο πριν, να τα ζεσταίνω με το χέρι μου και να γίνεται το ενέσιμο και μου τα έφερνε ανά εβδομάδα.

«Τη μία εβδομάδα πήρε 3.000, την άλλη εβδομάδα είναι 5.000, την άλλη εβδομάδα… Και μου έβγαινε αυτό το ποσό, συνέχεια. Πάνω από 150.000 ευρώ. Άλλαζε τα ποσά, γιατί υποτίθεται άλλαζε η ουσία. Άλλες φορές μου έλεγε ότι έχει έλλειψη και πρέπει να κάνεις μια πιο δυνατή που μόνο αυτή η ένεση κοστίζει 1.500 ευρώ. Μου έκανε ένα τηλέφωνο το 2016 και είπε ότι: ‘αν σε πάρουν κάποιο τηλέφωνο, καταλαβαίνεις ότι μου κάνουν πόλεμο οι φαρμακευτικές’ και εξαφανίστηκε».

Αφού απομύζησε μέχρι και την τελευταία ελπίδα αλλά και ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, εξαφανίστηκε. «Αυτό που δεν μπορούσα να πιστέψω είναι ότι ακόμα και την στιγμή που εξαφανίστηκε, δεν πέρασε στιγμή από το μυαλό μου ότι όλο αυτό ήταν απάτη. Δεν πέρασε από το μυαλό μου, πρέπει να ήμουν πάρα πολύ αφελής. Το άφησα και με κρύα καρδιά, το λέω και ντρέπομαι. Έχει πονέσει πάρα πολύ αυτό το παιδί για να… Και νιώθω υπεύθυνη. «Έφερνε τα παιδιά του. Μπροστά στα παιδιά του, έκανε θεραπεία σε ένα άλλο παιδάκι, γιατί και εμένα παιδί ήταν. Στο δεύτερο ταξίδι, στη δική μου βαλίτσα, έβαλε όλα αυτά τα πεπτίδια που πήγαινε να κοροϊδέψει εκτός από εμένα και όλους αυτούς τους ανθρώπους. Νιώθω ότι έχω κουβαλήσει εγώ τον θάνατο. Την απάτη».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: