Καταπληκτική δημιουργία τεράστιου χαλιού λουλουδιών στις Βρυξέλλες (Βίντεο)

January 25, 2023

Καταπληκτική δημιουργία τεράστιου χαλιού λουλουδιών στις Βρυξέλλες (Βίντεο)


Διαφ.

Χρειάστηκαν 750.000 μπιγκόνιες με διαφορετικά χρώματα για να «υφάνουν» ένα ανατολίτικο χαλί στην πιο κεντρική πλατεία των Βρυξελλών. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! (Φωτο & Βίντεο)



Χρειάστηκαν 750.000 μπιγκόνιες και πολλοί εθελοντές για τη δημιουργία αυτού του χαλιού από λουλούδια των 1.800 τετραγωνικών μέτρων.

H ιστορία του χαλιού

Το πρώτο χαλί από λουλούδια δημιουργήθηκε το 1971, από τον αρχιτέκτονα τοπίων E. Stautemans.

Η ομορφιά των χαλιών οφείλεται στο κύριο συστατικό τους, τη διάσημη μπιγκόνια. Το λουλούδι αυτό επιλέχθηκε κυρίως για την ανθεκτικότητά του, την αντοχή του στις καιρικές συνθήκες και την έντονη ηλιοφάνεια, χαρακτηριστικά που εγγυώνται τη μεγάλη διάρκεια ζωής και τη φρεσκάδα του χαλιού. Παράλληλα, επιλέγουν την μπιγκόνια για την πλούσια γκάμα των χρωμάτων της – από ζωηρά χρώματα μέχρι παστέλ αποχρώσεις.

Αυτό το λουλούδι, είναι πολύ δημοφιλές για τα μπαλκόνια και τα περβάζια των σπιτιών, αλλά και για παρτέρια. Το 80% της συνολικής παραγωγής της μπιγκόνιας, καλλιεργείται σχεδόν αποκλειστικά στην περιοχή της Γάνδης από το 1860. Το Βέλγιο καλλιεργεί 60 εκατομμύρια κονδυλους μπιγκόνιας κάθε χρόνο, και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο. Η Ολλανδία, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι καλύτεροι πελάτες του.

Εθελοντές μαζεύτηκαν  για να συγκεντρώσουν χιλιάδες λουλούδια μπιγκόνια σε περίπλοκα σχέδια για μια ετήσια παράδοση στις Βρυξέλλες.

Παρακολουθήστε το όμορφο βίντεο του Joerg Daiber για την κατασκευή του χαλιού λουλουδιών των Βρυξελλών:

 

mymodernmet

Πληροφορίες από: https://www.thetoc.gr/


Πηγή

Διαβάστε επίσης: