Αν έκανες φορολογική δήλωση, το παίρνεις: Το εύκολο επίδομα των 1000 ευρώ, η απλή διαδικασία μέσω gov.gr

January 26, 2023

Αν έκανες φορολογική δήλωση, το παίρνεις: Το εύκολο επίδομα των 1000 ευρώ, η απλή διαδικασία μέσω gov.grΟριστικοποιήθηκε η περίοδος που θα ανοίξουν οι αιτήσεις για το νέο επίδομα ηλιακού θερμοσίφωνα, που θα αγγίζει έως και τα 1.000 ευρώ.Το πρόγραμμα επιδότησης ηλιακού θερμοσίφωνα έχει ανακοινωθεί ότι θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Το περιμένουν πολλοί και τα ερωτήματα έρχονται μαζικά από τους ενδιαφερόμενους για τις αιτήσεις, τα κριτήρια και τους δικαιούχους. Αυτό που έχει ανακοινωθεί επίσημα είναι ότι η επιδότηση θα είναι μέχρι τα 1.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα καλύπτει ένα μεγάλο μέρος για την τοποθέτηση ενός νέου ηλιακού θερμοσίφωνα.

Βεβαία, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, είχε δηλώσει αρχικά ότι το πρόγραμμα θα ξεκινούσε να τρέχει μέσα στο 2022. Ωστόσο, σύμφωνα με νέες του δηλώσεις, κάτι τέτοιο θα γίνει μέχρι την Άνοιξη του 2023.

Πότε και γιατί το επίδομα αντικατάστασης ηλιακού θερμοσίφωνα

Όπως εξήγησε, μάλιστα, ο κ. Σκρέκας, θα είναι καλύτερα εάν ανοίξει τον Μάρτιο η πλατφόρμα, και κατ’ επέκταση εάν αρχίσει τότε η αντικατάσταση του ηλιακού θερμοσίφωνα, γιατί θα είναι καλύτερος ο καιρός. Όπως δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά:

«Μελετούμε και θα προδημοσιευτεί ο οδηγός για ένα πρόγραμμα που αφορά τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Θεωρούμε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε μια πλατφόρμα. Θα έχει βελτιωθεί και ο καιρός, γιατί η Άνοιξη και μετά είναι η περίοδος που γίνονται οι οικοδομικές εργασίες».
 

«Ζει καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι»: Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για την υγεία της 75χρονης Νόρας Βαλσάμη

Ας σημειωθεί ότι η επιδότηση θα δίνει από 800 μέχρι 1.000 ευρώ, ενώ η πλατφόρμα θα είναι ξανά μέσω του gov.gr για τις αιτήσεις των δικαιούχων. Βεβαία, ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες για το επίδομα. Παρ’ όλα αυτά, ο «οδηγός» του «Αλλάζω συσκευή» δείχνει κάποια βασικά δεδομένα.

Δηλαδή, οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση σε ειδική πλατφόρμα, με κωδικούς Taxisnet, και θα διεκδικήσουν τα εκπτωτικά voucher. Στη συνέχεια, θα κάνουν την αγορά του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα και την αντικατάσταση που θα επιβάλλεται να γίνει.

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι 3,5 εκατομμύρια κατοικίες που έχουν θερμοσίφωνες ρεύματος. Όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον για αίτηση με το ΑΦΜ στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr, θα πρέπει να είναι κάτοικοι Ελλάδας και να έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση για το 2021.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: