Ντυμένη στα μαύρα και σε κακή κατάσταση: Η 1η δημόσια εμφάνιση της Βασίλισσας Σοφίας μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου

January 27, 2023

Ντυμένη στα μαύρα και σε κακή κατάσταση: Η 1η δημόσια εμφάνιση της Βασίλισσας Σοφίας μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου


Διαφ.

Η βασίλισσα Σοφία έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, μετά τον θάνατο του αδελφού της, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, στην Τενερίφη.Η δημόσια εμφάνιση της βασίλισσας Σοφίας μετά την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ειδικότερα, η βασίλισσα της Ισπανίας, μετά την επιστροφή της από την Ελλάδα, απαθανατίστηκε ντυμένη στα μαύρα, στην Τράπεζα Φαγητού «Los Llanos de Aridane», ενώ λίγη ώρα νωρίτερα, είχε συνάντηση με την Ένωση Τραπεζών Φαγητού της Τενερίφης για να μάθει πώς ακριβώς λειτουργεί.

Υπενθυμίζεται πως η βασίλισσα Σοφία ταξίδεψε στην Αθήνα, όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση υγείας του αδελφού της, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και παράμεινε μέχρι και στο τρισάγιο που τελέστηκε εννέα ημέρες έπειτα από τον θάνατό του.

Μάλιστα, έδειξε συγκινημένη πάνω από τα μνήματα των γονιών της, του βασιλιά Παύλου και της Φρειδερίκης, όταν βρέθηκε στο Τατόι, για την κηδεία και το μνημόσυνο.

«Η βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, βιώνει μια πολύ ταραχώδη αρχή του χρόνου. Η μητέρα του βασιλιά Φελίπε ταξίδεψε στην Ελλάδα για να συνοδεύσει τον αδερφό της στην τελευταία του κατοικία. Αυτές είναι δύσκολες μέρες για τη μονάρχη», όπως μετέδωσε, εκείνες τις ημέρες, η ισπανική τηλεόραση, στο πλαίσιο κάλυψης την επίσκεψή της στην Αθήνα.

Τον βρήκε η κόρη του να κάθεται στην καρέκλα: Φρίκη με την αυτοκτονία του 40χρονου πατέρα, έτσι έγιναν όλα

Το ισπανικό περιοδικό «Hola» φιλοξένησε τη βασίλισσα Σοφία στο εξώφυλλό του, με φωτογραφία από την κηδεία του αδερφού της, γράφοντας ότι η βασιλική οικογένεια επανενώθηκε στο «ύστατο χαίρε» προς τον Κωνσταντίνο.

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η βασίλισσα Σοφία επανενώθηκε και με τον εξόριστο βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, τον οποίο παντρεύτηκε τον Μάιο του 1962, στην Αθήνα.

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας ενθρονίστηκε το 1975 και παρέμεινε στον θρόνο μέχρι και το 2014, οπότε τον διαδέχτηκε ο γιος του Φελίπε, ο οποίος ταξίδεψε επίσης στην Ελλάδα για την κηδεία, μαζί με τη σύζυγό του βασίλισσα, Λετίσια.

Στα μαύρα η βασίλισσα Σοφία

Στα μαύρα η βασίλισσα Σοφία


Πηγή

Διαβάστε επίσης: