Ανακοίνωσαν τα δυσάρεστα Λευτέρης Πετρούνιας-Βασιλική Μιλλούση, δυστυχώς τα παιδιά τους περνάνε δύσκολες ώρες

January 28, 2023

Ανακοίνωσαν τα δυσάρεστα Λευτέρης Πετρούνιας-Βασιλική Μιλλούση, δυστυχώς τα παιδιά τους περνάνε δύσκολες ώρες


Διαφ.

Η Βασιλική Μιλλούση και ο Λευτέρης Πετρούνιας έχουν αδυναμία στις κόρες τους, Σοφία και Λένια και αυτό φαίνεται και μέσα από τις αναρτήσεις τους στο Instagram.Η Βασιλική Μιλλούση είναι αυτή που δημοσιεύει πιο συχνά φωτογραφίες με τα δύο κορίτσια. Πρόσφατα, λοιπόν, η γλυκιά μαμά με ανάρτησή της ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους, ότι οι κορούλες της είναι άρρωστες.

Βασιλική Μιλλούση: Οι μαραθώνιοι υψηλοί πυρετοί και το γιατροσόφι

Συγκεκριμένα, η ίδια με ανάρτησή της ενημέρωσε πως όλο το βράδυ προσπαθούσε να ρίξει τον πυρετό.

Οι μικρές έχουν υψηλό πυρετό που ανεβοκατεβαίνει. Σε Insta stories που δημοσίευσε χθες, ενημέρωσε ότι όλο το βράδυ προσπαθούσε να ρίξει τον πυρετό.

Μάλιστα, απαθανάτισε τη μικρή Λένια να είναι ξαπλωμένη με μια κομπρέσα στο μέτωπο προκειμένου να ανακουφιστεί και να πέσει ο πυρετός.

Δε δίστασε δε να ζητήσει από τους γονείς που την ακολουθούν, να μοιραστούν μαζί της ορισμένα tips για το πώς να ρίξει τον πυρετό.

” Περνάτε και εσείς μαραθώνιους υψηλούς πυρετούς; τι κάνετε; όταν μάλιστα είναι και οι δύο, πείτε μου έμπειροι γονείς τιπς”.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν και η Βασιλική Μιλλούση ένιωσε την ανάγκη να τους ευχαριστήσει.

“Σας ευχαριστούμε πολύ πολύ για όλα τα μνμ και τα tips το ξίδι υπερισχύει”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Νεκρή 14χρονη από αποσμητικό: Έκανε το μοιραίο λάθος, απαρηγόρητη η οικογένειά της προειδοποιεί άλλους γονείς

Ξίδι για τον πυρετό

Από τα πιο γνωστά γιατροσόφια για να πέσει ο πυρετός είναι οι κομπρέσες με το ξίδι. Τα παλιά χρόνια έβρεχαν ένα πανί με ξίδι, το άφηναν για να λίγο να κρυώσει ( το έβγαζαν έξω στον αέρα, πλέον στο ψυγείο) και το άπλωναν στο μέτωπο μέχρι να στεγνώσει να γίνει ζεστό.

Αντιμετώπιση παιδικού πυρετού

Οι παιδίατροι συνιστούν τους γονείς να μην πανικοβάλλονται καθώς ένας πυρετός θα ακολουθήσει την «προδιαγεγραμμένη» πορεία του με τη θερμοκρασία να φτάνει εκεί όπου είναι αναμενόμενο και «προγραμματισμένο»

. Επειδή τις περισσότερες φορές, ο πυρετός συνοδεύεται με τις τρομώδεις κινήσεις των μυών, το γνωστό ρίγος, θα βοηθήσει σημαντικά το σκέπασμα του παιδιού, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία της ανόδου. Πολλοί γονείς επιλέγουν να κάνουν ένα μπάνιο το παιδί όταν ανεβάζει πυρετό, καθότι η πρόκληση υπεραιμίας του δέρματος μετά από ένα ζεστό μπάνιο, οδηγεί σε αποβολή θερμοκρασίας.

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και για τη χορήγηση των αντιπυρετικών, καθώς δεν συνεισφέρει στην μείωση της θερμοκρασίας κατά τη φάση ανόδου, ενώ δεν βοηθούν σημαντικά, εάν ο πυρετός δεν έχει φτάσει στο μέγιστο σημείο του.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: