Το ξενοδοχείο Arbez είναι χτισμένο πάνω στα σύνορα δυο χωρών. Τα μισά δωμάτια σε μια χώρα, τα άλλα μισά σε άλλη

January 29, 2023

Το ξενοδοχείο Arbez είναι χτισμένο πάνω στα σύνορα δυο χωρών. Τα μισά δωμάτια σε μια χώρα, τα άλλα μισά σε άλλη


Διαφ.

Το Arbez είναι ένα μικρό ξενοδοχείο δύο αστέρων και βρίσκεται στη μικρή συνοριακή πόλη La Cure, στα σύνορα Γαλλίας – Ελβετίας. (Εικόνες)



Το ξενοδοχείο Arbez   στο La Cure, ένα μικρό χωριουδάκι και βρίσκεται στην κορυφή των βουνών Juras, τα οποία χωρίζουν τη Γαλλία και την Ελβετία, και είναι χτισμένο ακριβώς στα σύνορα .

Η ιστορία του ξενοδοχείου χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, όταν το 1862 η ελβετική και η γαλλική κυβέρνηση συμφώνησαν σε μια τροποποίηση των συνόρων τους στην κοιλάδα Dappes.

Χτισμένο στο ρουστίκ στυλ που είναι τόσο διαδεδομένο σε αυτό το μέρος της Ευρώπης, το μικρό οικογενειακό ξενοδοχείο Hotel Arbez Franco Suisse – που ονομάζεται επίσης L’Arbézie – έχει την ιδιαιτερότητα να βρίσκεται ακριβώς πάνω σε ένα διεθνές σύνορο

Πώς χτίστηκε αυτό το ξενοδοχείο ακριβώς πάνω στα σύνορα

Πώς συνέβη όμως αυτό; Χάρη σε μια ελάχιστα γνωστή διεθνή συνθήκη, την Συνθήκη του Dappes του 1862, με την οποία η Γαλλία και η Ελβετία συμφώνησαν σε μια μικρή εδαφική ανταλλαγή, προκειμένου να επιτραπεί ο πλήρης γαλλικός έλεγχος ενός κοντινού στρατηγικού δρόμου.

Η συνθήκη προέβλεπε πως όλα τα κτίρια κατά μήκος των συνόρων θα παρέμεναν στη θέση τους, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ένας ντόπιος επιχειρηματίας για να ανοίξει ένα κατάστημα και ένα μπαρ, προκειμένου να επωφεληθεί από το διασυνοριακό εμπόριο. Το ξενοδοχείο θα ακολουθούσε το 1921

Το αποτέλεσμα είναι πως περίπου το μισό ξενοδοχείο βρίσκεται στη Γαλλία και το άλλο μισό στην Ελβετία, με τα διεθνή σύνορα να διχοτομούν το εστιατόριο και αρκετά από τα δωμάτια.

Τα σύνορα περνούν μέσα από αρκετά δωμάτια. Σε δύο από τα δωμάτια τα κρεβάτια είναι έτσι στημένα που το κεφάλι βρίσκεται στην Ελβετία και τα πόδια στη Γαλλία. Ένα άλλο δωμάτιο βρίσκεται στην Ελβετία, αλλά το μπάνιο στη Γαλλία.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: