«Διάλογοι ντροπής» αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ-ποινικών: Στρατηγέ μου, να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς» (vid)

January 29, 2023
Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας το «Βήμα της Κυριακής», για επίορκους αξιωματικούς στην Ελληνική Αστυνομία..

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισιδώρος Ντογιάκος, για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «ΒΗΜΑτος της Κυριακής», που αφορά τους διαλόγους και τις επαφές μεταξύ «νονών της νύχτας» και υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.


Διαφ.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, υπάρχουν εξοργιστικοί διάλογοι μεταξύ σκληρών κακοποιών και νονών της νύχτας με ανώτατους αξιωματικούς. Οι κακοποιοί ζητούν χάρες και εξυπηρετήσεις και οι αστυνομικοί με τη σειρά τούς κάνουν τα χατίρια.

Στο «Βήμα της Κυριακής» ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκαλύπτει τηλεφωνικές συνομιλίες και ανταλλαγές μηνυμάτων που σοκάρουν.

Διάλογος 1

Μέλος κυκλώματος: «Στρατηγέ μου, καλημέρα. Να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς του υπουργείου;»

Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ: «Όχι φίλε μου. Εγώ και άμεσα».

Σκοπός του κυκλώματος ήταν, άλλοτε η αποτροπή ελέγχων της οικονομικής αστυνομίας κατά της νοθείας καυσίμων, άλλοτε η μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, ακόμα και η στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών με «μυημένους» στο κύκλωμα αστυνομικούς.

Διάλογος 2

Διοικητής αστυνομικού τμήματος: «Καλησπέρα κύριε Γ».

Νονός- Έμπορος καυσίμων: «Είχα δώσει και έναν ακόμα άνθρωποι και πέρασε. Μπήκε. Τώρα με πήρε του υπουργού αυτός και μου είπε κομπλέ. Οπότε έχουμε κι εκεί δικό μας. Σκέψου μήπως για το Οργανωμένο δώσουμε κάποιον και πας κι εσύ στη Δίωξη Εκβιαστών, να είμαστε κομπλέ».

Οι προσπάθειες στελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών με μυημένους ελεγκτές, φαίνεται πως απέδιδαν καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 18 Μαΐου 2022 μέλος του κυκλώματος δέχτηκε προειδοποιητικό μήνυμα στο κινητό του.

SMS 1

«Αύριο στις 8:30 το πρωί στο πρατήριο στην Καβάλας».

Το κύκλωμα φαίνεται πως είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του, ακόμη και στην ευαίσθητη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, όπου φρόντιζαν να βάλουν δικούς τους ανθρώπους.

Διάλογος 3

Διοικητής αστυνομικού τμήματος: «Καλημέρα»

Νονός- Έμπορος καυσίμων: «Αφού έχουμε έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα στην Οικονομική, στο Ανθρωποκτονιών, στο Οργανωμένο και στο Εκβιαστών, να τα φτιάξω για σένα για την ΕΥΠ; Στείλε μου πάλι τα δικά σου στοιχεία».

Διάλογος 4 (28/3/2018)

Μέλος κυκλώματος: «Στρατηγέ μου, με πήρε τώρα ο Πάνος Καμμένος. Στο Α.Τ. Αμαρουσίου μεταβαίνει τώρα ο δικηγόρος Σ. να εφαρμόσει δικαστική απόφαση».

Ανώτατος αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ: «Πήραμε πριν 15 λεπτά τον αρμόδιο ανώτερο αξιωματικό εκεί και τακτοποιήθηκε το θέμα. Καλημέρα».

Σε άλλο μήνυμα προς έμπορο καυσίμων, διοικητής αστυνομικού τμήματος αναφέρεται στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν την αντίδραση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου ανέδειξε για μια ακόμη φορά την μεγάλη διαφθορά στους κόλπους της ΕΛΑΣ με την αποκάλυψη ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ αστυνομικών, επικίνδυνων κακοποιών και «νονών» της νύχτας, που βρέθηκαν σε συσκευές κινητών τηλεφώνων υπό διερεύνηση υποθέσεων», τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Το εξοργιστικό υλικό προκύπτει από αρχεία κινητών τηλεφώνων ή υπολογιστών υπόπτων για συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες, που έχουν πέσει θύματα συμβολαίων θανάτου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: