«Λυγίζει» στον αέρα ο πατέρας του υποσμηναγού Τουρούτσικα: «Δεν τον ενδιέφερε αν ζήσει ή αν πεθάνει, γιατί σε εμένα;»

January 31, 2023

«Λυγίζει» στον αέρα ο πατέρας του υποσμηναγού Τουρούτσικα: «Δεν τον ενδιέφερε αν ζήσει ή αν πεθάνει, γιατί σε εμένα;»


Διαφ.

Συγκλονίζει ο Κώστας Τουρούτσικας, ο πατέρας του ηρωικού υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασε τη ζωή του μετά την πτώση του αεροσκάφους, το πρωί της Δευτέρας, νότια της Ανδραβίδας.Ο πατέρας του 29χρονου μίλησε για την αφοσίωση τόσο του γιου του όσο και των άλλων πιλότων στο καθήκον τους αλλά και το αίσθημα σιγουριάς που έχει καλλιεργηθεί σε όλους τους.

«Ήταν ταγμένος να γίνει πιλότος. Μου είχε πει πολλές φορές “δεν με ενδιαφέρει αν θα πεθάνω”».

«Αγαπούσε πολύ τη δουλειά του. Ηταν ταμένος στο να γίνει πιλότος» ανέφερε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Action24 και ανέφερε μία από τις τελευταίες συνομιλίες που είχαν, τις προηγούμενες ημέρες.

«Να φανταστείτε την τελευταία μέρα που τον είδα, γιατί είχε να έρθει πολύ καιρό, τον ρώτησα “Γιατί έχεις αργήσει να έρθεις;” και μου είπε όλα καλα. Του λέω πρόσεξε γιατί ο Ερντογάν είναι ύπουλος και έχει υπουλα μέσα μην πάθουμε καμια ζημιά. Εννοούσα τα drones. “Εχουμε σχέδιο να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Δεν με ενδιαφέρει αν θα πεθάνω”. Μου το είχε αναφέρει πολλές φορές» αποκάλυψε. Για να συμπληρώσει: «Εχουν γαλουχηθεί έτσι. Εχουν καλή εκπαίδευση, είναι αγαπημένοι και αισθάνονται σίγουροι για τα πάντα».

Ώρες αγωνίας για τη Λίτσα Γιαγκούση, η στιγμή που κόντεψε να πεθάνει: “Γύριζαν όλα, εμετούς, πήγα στο νοσοκομείο”

«Μου είχε επαναλάβει πολλές φορές πως “δεν με ενδιαφέρει αν θα πεθάνω”»

Στη συνέχεια, ο πατέρας του πιλότου «έσπασε» λέγοντας πως το μόνο παράπονο που έχει είναι «γιατί αυτή η τραγωδία έπρεπε να συμβεί σε εκείνον;»

Σε σοκ τα αδέλφια του

Ο πατέρας του 29χρονου ανέφερε ότι έχει ακόμα δύο παιδιά, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στην Αμερική. «Είναι σε σοκ. Ο ένας γιος μου είναι στην Ελλάδα, ο άλλος στην Αμερική και δεν θα μπορέσει να έρθει γιατί είναι σε κατάσταση σοκ, έχουμε μεγάλο πρόβλημα και με αυτόν».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: