Τρόμαξε, έπεσε κι έσπασε τη λεκάνη του μετά από «φτερούγισμα» παπαγάλου – $90.000 στον ιδιοκτήτη του

February 1, 2023

Τρόμαξε, έπεσε κι έσπασε τη λεκάνη του μετά από «φτερούγισμα» παπαγάλου – $90.000 στον ιδιοκτήτη του


Διαφ.

Και φυλάκιση δύο μηνών

 



Φυλάκιση δύο μηνών και πρόστιμο 3 εκατ. δολ. Ταϊβάν (περί τα 91.000 δολάρια) επιβλήθηκε σε έναν άνδρα από την Ταϊβάν, μετά από τραυματισμό γιατρού από τον παπαγάλο του.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Πρακτορείο Ταϊβάν, ο δρ. Λιν έπαθε εξάρθρωση ισχίου και κάταγμα λεκάνης μετά από πτώση που προκλήθηκε από το πτηνό.

Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, ο ιδιοκτήτης είχε βγάλει τον παπαγάλο κι έναν άλλο μακ΄παο για βόλτα στην περιοχή που ο Λιν έκανε τζόκινγκ.

Όταν κάποια στιγμή ο παπαγάλος άρχισε να φτερουγίζει έντονα, ο κτηνίατρος τρόμαξε, πέφτοντας και προσγειωνόμενος πάνω στην πλάτη του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Λιν νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα λόγω των τραυματισμών, ενώ λόγω της φύσης των τραυμάτων και της διαδικασίας αποκατάστασης, αναγκάστηκε να μείνει για πάνω από μισό χρόνο εκτός δουλειάς.

Ο δρ. Λιν κινήθηκε νομικά κατά του ιδιοκτήτη των πτηνών για τραυματισμό που προέκυψε από αμέλεια, καταθέτοντας αγωγή και αξιώνοντας αποζημίωση για τις οικονομικές απώλειες που υπέστη.

Ο Λιν είναι πλαστικός χειρουργός και η δουλειά του περιλαμβάνει «πολύωρη ορθοστασία για τις ανάγκες των χειρουργείων», συνεπώς ο τραυματισμός του προκάλεσε εκτεταμμένες οικονομικές απώλειες.

«Τώρα μπορεί να περπατήσει, αλλά όταν στέκεται για πολλή ώρα, εξακολουθεί να νιώθει μουδιάσματα» ανέφερε ο δικηγόρος.

Εκπρόσωπος του Πρωτοδικείου της Ταϊνάν ανέφερε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πως η υπόθεση αυτή είναι «σπάνια».

Το δικαστήριο, σε μια υπόθεση «σπάνια» όπως τη χαρακτήρισε στα μίντια εκπρόσωπος του Πρωτοδικείου της Ταϊνάν, αποφάσισε πως ο τραυματισμός προήλθε από αμέλεια του ιδιοκτήτη, με επιχείρημα πως το πτηνό, με ύψος 40 εκατοστών και άνοιγμα φτερών 60 εκατοστών, εμπίπτει στα μεγάλα ζώα και θα έπρεπε να κυκλοφορεί με τον ιδιοκτήτη του με «προστσατευτικά μέτρα».

Από την πλευρά του, ο κηδεμόνας των μακάο τόνισε πως σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά σκοπεύει να την εφεσιβάλλει, υποστηρίζοντας πως τα μακάο δεν είναι επιθετικά και πως η αποζημίωση που έχει επιδικαστεί, είναι εξαιρετικά υψηλή.

Άγνωστη παραμένει η τύχη του παπαγάλου που ενδέχεται να έχει θανατωθεί.

Με πληροφορίες από BBC

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: