Μεξικό: Διευθυντής ζωολογικού διέταξε να θανατωθούν και να μαγειρευτούν κατσικάκια για πάρτι

February 1, 2023

Μεξικό: Διευθυντής ζωολογικού διέταξε να θανατωθούν και να μαγειρευτούν κατσικάκια για πάρτι


Διαφ.

Όσα γνωστοποίησαν οι τοπικές Αρχές.

 Πρώην διευθυντής ζωολογικού στο Μεξικό θανάτωσε τέσσερα από τα πυγμαία κατσικάκια του κήπου και στη συνέχεια τα σέρβιρε σε χριστουγεννιάτικο πάρτι, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησαν οι τοπικές Αρχές.

«Αυτά τα τέσσερα ζώα σφαγιάστηκαν και μαγειρεύτηκαν στις δομές του κήπου και σερβιρίστηκαν ως φαγητό στο πάρτι για το τέλος του χρόνου» είπε ο Fernando Ruiz Gutierrez, διευθυντής τμήματος περιβάλλοντος και άγριας ζωής.

Ο ίδιος κατονόμασε τον διευθυντή στο πρόσωπο του Jose Ruben Nava. Η απόφασή του, όπως κατήγγειλε «έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των ατόμων που τα κατανάλωσαν γιατί αυτά τα ζώα δεν είναι προς βρώση».

Ο Ruben Nava αντικαταστάθηκε στις αρχές Ιανουαρίου, μετά τον θάνατο ενός ελαφιού. Από την έρευνα που έγινε στον ζωολογικό κήπο, φάνηκε πως ορισμένα ζώα είχαν πωληθεί, ανταλλαγεί ή φαγωθεί.

Κατά τις καταγγελίες, ο Nava είχε ανταλλάξει μία ζέβρα για μερικά εργαλεία που χρειαζόταν ώστε να γίνουν επισκευές στον κήπο, αλλά στην επιτόπια έρευνα δεν εντοπίστηκε τίποτα.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο τέως επικεφαλής του πάρκου έχει διωχθεί ποινικά για τα πεπραγμένα του.

Το Μεξικό αντιμετωπίζει εδώ και καιρό πρόβλημα με τους ιδιώτες που αποκτούν, παράνομα, εξωτικά ζώα. Για χρόνια, οι έμποροι ναρκωτικών στο Μεξικό ήταν γνωστό ότι έφτιαχναν ιδιωτικά θηριοτροφεία με λιοντάρια, τίγρεις κι άλλα άγρια ζώα. Μερικές φορές δραπετεύουν, σπέρνοντας πανικό.

Στην κεντρική πόλη Αγκουασκαλιέντες, η αστυνομία της πολιτείας ανακοίνωσε ότι ένα ελεύθερο λιοντάρι επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά μια γυναίκα στο αίθριο του σπιτιού της. Το λιοντάρι είχε δραπετεύσει από ένα κοντινό σπίτι. Το θύμα νοσηλεύτηκε με τραύματα στα πόδια, στο κρανίο και στον πνεύμονα.

Το ίδιο ζώο είχε επιτεθεί και σε δύο σκυλιά και μια γάτα. Αιχμαλωτίστηκε την Τρίτη και στάλθηκε σε τοπικό ζωολογικό κήπο.

Με πληροφορίες από Guardian


Πηγή

Διαβάστε επίσης: