«Το ότι ζω το οφείλω στη μάνα μου, είναι η ασπίδα μου»: Ραγίζει καρδιές η Δώρα Χρυσικού για την μάχη με τον καρκίνο

February 5, 2023

«Το ότι ζω το οφείλω στη μάνα μου, είναι η ασπίδα μου»: Ραγίζει καρδιές η Δώρα Χρυσικού για την μάχη με τον καρκίνο


Διαφ.

Τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η μητέρα της στη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο εξομολογήθηκε η Δώρα Χρυσικού στην «Ελένη».Η ηθοποιός μίλησε για τους γονείς της και για το πώς την μεγάλωσαν, ενώ μεγάλη ήταν η συγκίνησή της όταν αναφέρθηκε για το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η μητέρα της στο πρόβλημα της υγείας της.

«Προέρχομαι από δυο εξαιρετικούς γονείς. Τον πατέρα μου τον έχασα το 15, η μητέρα μου ευτυχώς ζει και είναι ακμαία ακόμα. Υπήρξαν οι ήρωες της παιδικής μου ηλικίας και παντοτινοί μου ήρωες… Είχα επίγνωση ότι προέρχομαι από δυο ανθρώπους που είναι ελεύθεροι, είναι δημοκράτες, έχουν μια πολύ συγκεκριμένη παιδαγωγική αντίληψη για το πώς μεγαλώνεις ένα παιδί.

Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν πολύ μικρή, αλλά ούτε καν κατάλαβα το διαζύγιο, γιατί δε βάλανε τη δική τους πίκρα πάνω από το δικό μου το καλό. Τώρα που μεγαλώνω καταλαβαίνω ότι υπήρχε και πόνος και απογοήτευση, ένα διαζύγιο δεν είναι ποτέ εύκολο.

Αυτό όμως που πέρασε σε μένα είναι ότι είχα δυο γονείς που ζούσαν σε διαφορετικά σπίτια, με αγαπούσαν πολύ, σεβόντουσαν πολύ την παρουσία μου και μπόρεσαν στον χρόνο να δομήσουν μια εξαιρετική σχέση, τόσο πολύ που ο πατέρας μου έφυγε με το όνομα της μητέρας μου στα χείλη του. Ήταν οι καλύτεροι φίλοι. Η μητέρα μου ξαναπαντρεύτηκε, έχω αποκτήσει μια αδερφή από τον δεύτερο γάμο της. Είμαστε αυτό που λέμε Σουηδία», είπε η Δώρα Χρυσικού.

Δώρα Χρυσικού: «Το ότι ζω το οφείλω στη μάνα μου»

Στη συνέχεια, η ηθοποιός μίλησε για το πόσο πολύ της στάθηκε η μητέρα της στην περιπέτεια με την υγεία της αναφέροντας πως σε εκείνη οφείλει το ότι ζει.

«Το ότι ζω το οφείλω στη μάνα μου. Σε εκείνη οφείλω τα πάντα. Είναι η ασπίδα και το τόξο μου. Έμαθα να είμαι γυναίκα, αυτό που είμαι ως γυναίκα, ως δρών άνθρωπος, ως πολίτης, το οφείλω στη μαμά μου. Στον πατέρα μου οφείλω την αντίληψη για τον κόσμο, την πολιτική μου ύπαρξη, το ονειρικό… Είπα ότι οφείλω τη ζωή μου στη μητέρα μου γιατί εκείνη με έσωσε. Με βοήθησε με τον τρόπο που ήθελα, χωρίς υστερίες, χωρίς να μου μεταδίδει το δικό της άγχος. Η μητέρα μου βρήκε όλους τους γιατρούς, η μητέρα μου έτρεξε, εκείνη έκανε όλα τα πρακτικά, άνοιξε τον δρόμο για να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου», εξομολογήθηκε η Δώρα Χρυσικού.


Οι λόγοι που το επικοινώνησε και ο παράγοντας που τη βοήθησε

Όσο για τους λόγους που την έκαναν να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα της υγείας της, η Δώρα Χρυσικού είπε: «Είμαι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων και δε μου αρέσει να επικοινωνώ πράγματα που αφορούν την προσωπική μου ζωή, απλά αυτό θεωρούσα ότι ξέφευγε του προσωπικού και πήγαινε σε ένα άλλο επίπεδο. Αφενός ήταν ένα δικό μου στοίχημα, το κατά πόσο αυτό το πράγμα μπορώ να το αποδεχτώ. Επίσης, επειδή θα ήμουν μέσα στην επικαιρότητα και θα έμπαινα στα σπίτια του κόσμου, ήθελα να σπάσω και αυτό το στερεότυπο της εικόνας, ενός ανθρώπου καρκινοπαθούς που το παλεύει και θεωρούσα ότι ίσως το δικό μου το παράδειγμα, αυτό που εγώ βιώνω να αγγίξει κάποιους ανθρώπους. Δε μιλάω ποτέ αν δεν έχω κάτι σημαντικό να πω και αν είναι να πω πράγματα που είναι μικρά και το τι κάνω στην προσωπική μου ζωή, αν βγαίνω ή δε βγαίνω…».

Και συνέχισε εξηγώντας πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία σε τέτοιες περιπτώσεις. «Αν δεν είχα τη δουλειά και αυτό το ανελαστικό του ότι πρέπει να γυρίσω στα γυρίσματα, νομίζω θα είχα αφεθεί και θα είχα κυλίσει. Η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και είναι και κάτι που μου είπαν εξ αρχής και οι γιατροί. Φυσικά δεν είναι εύκολο, είναι μια καθημερινή μάχη, γιατί όταν βλέπεις το σώμα να φθείρεται και να μην έχεις δυνάμεις, αυτό σε καταβάλλει, αλλά η δουλειά βοηθάει πάρα πολύ».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: