Ευχάριστα νέα: Κέρδισε τη μάχη η 17χρονη έγκυος που έπαθε σηπτικό σοκ την ώρα της γέννας – Βγήκε από τη ΜΕΘ

February 8, 2023

Ευχάριστα νέα: Κέρδισε τη μάχη η 17χρονη έγκυος που έπαθε σηπτικό σοκ την ώρα της γέννας – Βγήκε από τη ΜΕΘ


Διαφ.

Η 17χρονη μητέρα, που είχε γεννήσει στο Νοσοκομείο Χανίων και στη συνέχεια έπαθε σηπτικό σοκ, λόγω βαριάς φλεγμονής, κέρδισε τη μάχη για τη ζωή.Η 17χρονη μητέρα πήρε εξιτήριο από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων

Ειδικότερα, η νεαρή κοπέλα βγήκε χθες, Τρίτη, από τη ΜΕΘ, όπου νοσηλεύονταν όλον αυτό τον καιρό και μεταφέρθηκε στη Χειρουργική Κλινική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας έδωσε συγχαρητήρια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, τους χειρουργούς, τους γυναικολόγους και τους αναισθησιολόγους, για την μάχη που έδωσαν, ώστε να βγει νικήτρια η νεαρή μητέρα.

Από τις 17 Δεκεμβρίου, όταν έπαθε σηπτικό σοκ, μετά τη γέννηση της κόρης της, μέχρι και χθες, η 17χρονη παρέμενε στη ΜΕΘ.

Το σηπτικό σοκ είναι περιστατικό πτώσης της πίεσης και ανεπαρκούς αιμάτωσης των οργάνων του αίματος ως απόρροια σήψης, δηλαδή εισόδου παθογόνων μικροοργανισμών στο αίμα.

Υπεύθυνοι γι’ αυτό μπορεί να είναι μύκητες ή άλλα βακτήρια. Αποτελεί ένα από τα στάδια του συνδρόμου συστηματικής φλεγμονώδους αντίδρασης.

Το σηπτικό σοκ οφείλεται κυρίως σε λοίμωξη του αίματος μετά από είσοδο σε αυτό μυκήτων, ιών, βακτηρίων και παθογόνων μικροοργανισμών. Επίσης, μπορεί να οφείλεται σε λοίμωξη μετά από χειρουργική επέμβαση.

Το νόσημα εκδηλώνεται με συμπτώματα:

Ζάλη

Πυρετό

Ρίγη

Υπόταση

Σύγχυση

Αστάθεια

Εμετός

Η θεραπεία του έγκειται στη χορήγηση της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής, συνήθως με τη λήψη αντιβιοτικών. Ο γιατρός συνιστά άμεση αναπλήρωση υγρών με ενδοφλέβια μορφή ή χορήγηση αγγειοσυσταλτικών για να σταθεροποιηθεί το αίμα. Για να αποφευχθούν τυχόν βλάβες συνιστάται η χορήγηση οξυγόνου και άλλες υποστηρικτικές παρεμβάσεις.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: