Κατέρρευσε μέσα στο Δικαστήριο: Δεν άντεξε ο Πέτρος Φιλιππίδης και «λύγισε» στο άκουσμα της ομόφωνης απόφασης

February 8, 2023

Κατέρρευσε μέσα στο Δικαστήριο: Δεν άντεξε ο Πέτρος Φιλιππίδης και «λύγισε» στο άκουσμα της ομόφωνης απόφασης


Διαφ.

Ένοχος ομόφωνα για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του, κρίθηκε πριν από λίγο με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο Πέτρος Φιλιππίδης.Ενώ δικαστές και ένορκοι έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη έκριναν αθώο ομόφωνα λόγω αμφιβολιών τον ηθοποιό για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος άλλης ηθοποιού.

Ένοχος ομόφωνα για δύο απόπειρες βιασμού

Σημειώνεται ότι στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται οι τρεις καταγγέλλουσες, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται πολλοί συνάδελφοι τους, όπως η Πηνελόπη Αναστόπουλου, η Λένα Δροσακη, η Ανδρομάχη Δαυλού, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Ζέτα Δούκα.

Κατέρρευσε στο άκουσμα των αποφάσεων ο Πέτρος Φιλιππίδης

Δίπλα στον Πέτρο Φιλιππίδη βρίσκονται η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου, ο γιος του, αλλά και πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος. Ο ηθοποιός περιμένει με αγωνία τις ποινές που ακολουθούν.

Πέτρος Φιλιππίδης

Πέτρος Φιλιππίδης: Εντός της ημέρας και η απόφαση της έδρας για τις ποινές

Αυτή την ώρα έχει ξεκινήσει η συζήτηση επί των ελαφρυντικών που θα ζητήσει ο κατηγορούμενος ηθοποιός με στόχο να μειωθεί η ποινή του. Θα ακολουθήσει η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας σχετικά με την παροχή ή μη ελαφρυντικών και το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να αποφασίσει. Μόλις ανακοινώσει την απόφαση του θα συζητηθεί το ύψος της ποινής και στη συνέχεια το εάν θα δοθεί αναστολή μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Τι είχε ζητήσει η εισαγγελέας

Υπενθυμίζεται, ότι η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια είχε ζητήσει την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη για δυο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014,

αλλά και την αθώωση του λόγω αμφιβολιών για τον καταγγελλόμενο κατ’ εξακολούθηση βιασμό το 2008. Στην αγόρευση της είχε χαρακτηρίσει τον ηθοποιό ως ένα «κακομαθημένο παιδί με σύνδρομο εξουσιαστή», ένα δράστη με συγκεκριμένο modus operandi.

Συγκεκριμένα, είχε πει:

«Έχω αμφιβολίες. Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η καταγγέλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δε μπορεί να καταδικάσει με αμφιβολίες. Οι διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις της πρώτης καταγγέλλουσας δεν είναι λεπτομέρειες» ανέφερε η εισαγγελέας ζητώντας να αθωωθεί ο ηθοποιός για τη συγκεκριμένη πράξη.

Αντιθέτως, είχα ζητήσει την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη για την απόπειρα βιασμού σε βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας το 2010 στο θέατρο Μουσούρη,

σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η καταγγέλουσα έκλαιγε και ήταν συναισθηματικά φορτισμένη στην κατάθεση της. Ο κατηγορούμενος την άκουγε συνοφρυωμένος. Γιατί; Γιατί έλεγε την αλήθεια η καταγγέλουσα».

Την καταδίκη του ηθοποιού είχε προτείνει και για τη δεύτερη απόπειρα βιασμού το 2014 εντός του αμαξιού του σε δρόμο στο Παλαιό Ψυχικό,

σχολιάζοντας πως «η θέση του κατηγορουμένου απέναντι στην κατηορία είναι πως υπήρχε ερωτική διάθεση, αλλά αν η πράξη έγινε συναινετικά γιατί δεν επεδίωξε να τον συναντήσει ξανά;».

Δείτε και το σχετικό ρεπορτάζ


Πηγή

Διαβάστε επίσης: