Σεισμός στην Τουρκία: Ο 7χρονος Αχμέτ σώθηκε μετά από 70 ώρες και το πρώτο που είπε ήταν «έχω σχολείο αύριο»

February 8, 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Ο 7χρονος Αχμέτ σώθηκε μετά από 70 ώρες και το πρώτο που είπε ήταν «έχω σχολείο αύριο»


Διαφ.

«Θα σου δώσουμε τσίχλα Αχμέτ. Έχουμε ήδη έτοιμο και ψωμί με σοκολάτα. Έλα Αχμέτ μου, έλα αγόρι μου» του έλεγαν οι διασώστες

  

Συγκλονιστικές είναι οι ανθρώπινες ιστορίες που αποκαλύπτονται μετά τον σεισμό στην Τουρκία κάθε φορά που τα σωστικά συνεργεία καταφέρνουν να απεγκλωβίσουν κάποιον άνθρωπο.

Μια τέτοια είναι και αυτή του 7χρονου Αχμέτ Ερντέμ ο οποίος ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια κτηρίου στην πόλη Αντιγιαμάν στην περιοχή Καχραμανμαράς 70 ώρες μετά τον φονικό σεισμό.

Στο βίντεο από τη διάσωση του 7χρονου που είχε εγκλωβιστεί στο πολυόροφο συγκρότημα κατοικιών στην Αντιγιαμάν, ακούγεται το μικρό αγόρι να ζητάει τσίχλα.

«Θα σου δώσουμε τσίχλα Αχμέτ. Έχουμε ήδη έτοιμο και ψωμί με σοκολάτα. Έλα Αχμέτ μου, έλα αγόρι μου» ακούγονται οι διασώστες να λένε στον 7χρονο.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης οι πρώτες λέξεις του 7χρονου Αχμέτ όταν βγήκε από τα συντρίμμια ήταν «αύριο έχω σχολείο»

Τα πλάνα από τη διάσωση του 7χρονου μετά τον σεισμό στην Τουρκία αναδημοσίευσε και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, Αντίλ Καραϊσμαΐλογλου ο οποίος στη λεζάντα έγραψε «είσαι το μέλλον και η ελπίδα της Τουρκίας».

 

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: