Χιλιάδες άνθρωποι ζητούν να υιοθετήσουν το μωρό που γεννήθηκε κάτω από τα συντρίμμια και η μάνα του πέθανε

February 10, 2023

Χιλιάδες άνθρωποι ζητούν να υιοθετήσουν το μωρό που γεννήθηκε κάτω από τα συντρίμμια και η μάνα του πέθανε


Διαφ.

Χιλιάδες είναι τα αιτήματα για την υιοθεσία του νεογέννητου μωρού που βρέθηκε στα χαλάσματα μετά τον σεισμό στη Συρία.



Η εικόνα το νεογέννητου βρέφους που, με τον ομφάλιο λώρο ακόμα, μεταφέρεται από έναν άνδρα πάνω από τα συντρίμμια στη Συρία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων. Η μικρή Άγια γεννήθηκε κάτω από τα ερείπια και σώθηκε ώρες μετά τον φονικό σεισμό.

Οι διασώστες της την εντόπισαν ενώ ήταν ακόμα ενωμένη με τον ομφάλιο λώρο με τη νεκρή μητέρα της. Στο κορίτσι δόθηκε το όνομα Aya, που στα αραβικά σημαίνει θαύμα. Το νεογέννητο βρέφος έχει βρει καταφύγιο σε μακρινό συγγενή της οικογένειας, αφού σύμφωνα με στοιχεία του BBC, η μητέρα, ο πατέρας της και τα τέσσερα αδέρφια της πέθαναν μετά τον σεισμό που έπληξε την πόλη Τζινταϊρίς στη Συρία.

Η ίδια σώθηκε από τον ίδιο άνθρωπο που την προσέχει τώρα, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν προσφερθεί να την υιοθετήσουν μέσω social media ή επικοινωνώντας με το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Khalid Attiah, δεκάδες επικοινωνούν κάθε μέρα με το νοσοκομείο για να βοηθήσουν όπως μπορούν ή για να καταφέρουν να την υιοθετήσουν.

Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε πως η γυναίκα του τη θηλάζει μαζί με το δικό τους παιδί.

«Έφτασε τη Δευτέρα σε τόσο άσχημη κατάσταση, είχε χτυπήματα, μώλωπες, ήταν κρύα και μετά βίας ανέπνεε», είπε ο Χάνι Μαρούφ, ο παιδίατρος που τη φρόντιζε. Τώρα είναι σε σταθερή κατάσταση.

«Θα ήθελα να την υιοθετήσω»

Τα βίντεο της διάσωσης της Aya έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πλάνα έδειξαν έναν άνδρα να τρέχει από τα συντρίμμια ενός κτιρίου που κατέρρευσαν, κρατώντας ένα μωρό καλυμμένο με σκόνη. Ο Khalil al-Suwadi, ένας μακρινός συγγενής, ο οποίος ήταν εκεί όταν ανασύρθηκε ασφαλής, έφερε το νεογέννητο στον γιατρό Marouf στην πόλη Afrin της Συρίας.

Χιλιάδες άνθρωποι στα social media έχουν ζητήσει πλέον λεπτομέρειες για να την υιοθετήσουν. «Θα ήθελα να την υιοθετήσω και να της χαρίσω μια αξιοπρεπή ζωή», είπε ένα άτομο. Ένας τηλεοπτικός παρουσιαστής του Κουβέιτ είπε: «Είμαι έτοιμος να φροντίσω και να υιοθετήσω αυτό το παιδί… αν μου το επιτρέψουν οι νομικές διαδικασίες». Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Khalid Attiah, λέει ότι έχει δεκάδες κλήσεις από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που θέλουν να υιοθετήσουν το μωρό Aya.

Ο Δρ Attiah, ο οποίος έχει μια κόρη μόλις τέσσερις μήνες μεγαλύτερη από αυτήν, είπε: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να την υιοθετήσει τώρα. Μέχρι να επιστρέψει η μακρινή οικογένειά της, θα της συμπεριφέρομαι σαν να ήταν δική μου.»

Συρία

«Η κατάσταση είναι μια καταστροφή»

Ο δημοσιογράφος Mohammed al-Adnan είπε στο BBC, «Η κατάσταση είναι μια καταστροφή. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι κάτω από τα ερείπια. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν έχουμε βγάλει ακόμα.» Εκτίμησε ότι το 90% της πόλης είχε καταστραφεί και η περισσότερη βοήθεια μέχρι στιγμής είχε προέλθει από τους ντόπιους.

Διασώστες από την οργάνωση White Helmets, οι οποίοι είναι πολύ εξοικειωμένοι με την ανάσυρση ανθρώπων από τα ερείπια για πάνω από μια δεκαετία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, βοηθούν στο Jindayris. «Οι διασώστες μπορεί να καταλήξουν επίσης θύματα λόγω του πόσο ασταθές είναι το κτίριο», είπε ο Μοχάμεντ αλ-Καμέλ.

«Μόλις βγάλαμε τρία πτώματα από αυτά τα ερείπια και πιστεύουμε ότι υπάρχει μια οικογένεια εκεί μέσα που είναι ακόμα ζωντανή – θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε», είπε. Στη Συρία, περισσότεροι από 3.000 θάνατοι έχουν αναφερθεί μετά τον μεγάλο σεισμό. Αυτός ο αριθμός δεν περιλαμβάνει όσους έχασαν τη ζωή τους σε περιοχές της χώρας που ελέγχονται από την αντιπολίτευση.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: