Ανείπωτος θρήνος στη Θεσσαλονίκη: «Έφυγε» κοριτσάκι 6,5 ετών, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με δύσπνοια και πυρετό

February 10, 2023

Ανείπωτος θρήνος στη Θεσσαλονίκη: «Έφυγε» κοριτσάκι 6,5 ετών, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με δύσπνοια και πυρετό


Διαφ.

Νεκρό έφτασε στο νοσοκομείο 6,5 ετών κοριτσάκι το οποίο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού δεν κατάφερε να επανέλθει.Το άτυχο κοριτσάκι μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με ασθενοφόρο από περιοχή της συμπρωτεύουσας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το παιδάκι παρουσίασε υψηλό πυρετό τις δύο τελευταίες μέρες, είχε δύσπνοια και υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ήταν ουσιαστικά νεκρό. Οι γιατροί του Ιπποκρατείου έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια με ΚΑΡΠΑ για να το σώσουν, αλλά ήταν αδύνατο και το κοριτσάκι έφυγε από τη ζωή.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, «Η διακομιδή του παιδιού έγινε έγκαιρα και μάλιστα στο νοσοκομείο έφθασε διασωληνωμένο. Είναι κρίμα. Είναι μεγάλη η θλίψη στους συναδέλφους, που δεν κατάφεραν να το σώσουν, αν και έκαναν τα πάντα».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε επίσης ότι οι γονείς πρέπει να «δίνουν προσοχή στα μέτρα αυτοπροστασίας και στους εμβολιασμούς των παιδιών».

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, στο σπίτι των γονιών του 6,5 ετών παιδιού μετέβη αρχικά ένας παιδίατρος ο οποίος εξέτασε το κοριτσάκι και διαπίστωσε ότι χρειάζεται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε αρχικά σε ιδιωτική κλινική στην Τούμπα και από εκεί διακομίστηκε διασωληνωμένο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Τα αίτια της τραγωδίας θα αποκαλυφθούν μετά την ιατροδικαστική εξέταση.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: