Ελπίδα στα συντρίμμια: Εξάχρονο αγοράκι ανασύρθηκε ζωντανό από τα χαλάσματα πέντε ημέρες μετά τον φονικό σεισμό

February 11, 2023

Ελπίδα στα συντρίμμια: Εξάχρονο αγοράκι ανασύρθηκε ζωντανό από τα χαλάσματα πέντε ημέρες μετά τον φονικό σεισμό


Διαφ.

Ζωντανός μέσα από τα χαλάσματα των σεισμών στην Τουρκία ανασύρθηκε 6χρονος σε μια κοινότητα της βορειοδυτικής Συρίας.Ο Μούσα Χμέιντι, σε κατάσταση σοκ και τραυματισμένος στο πρόσωπο, ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενός σπιτιού στην κοινότητα Τζανταϊρίς υπό τα χειροκροτήματα και τις ζητωκραυγές των παριστάμενων. Οι διασώστες αναζητούν ακόμη τα μέλη της οικογένειάς του. Λίγο νωρίτερα είχε ανασυρθεί νεκρός ο αδελφός του 6χρονου.

Οι διασώστες παρείχαν στο μικρό παιδί τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, τυλίγοντάς του με γάζες το κεφάλι και το χέρι.


Στα συντρίμμια ενός άλλου κτηρίου βρέθηκε ζωντανό ένα νεογέννητο

Η Τζανταϊρίς είναι υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών ανταρτών και συνορεύει με την Τουρκία. Την Τρίτη, στα χαλάσματα ενός άλλου κτηρίου βρέθηκε ζωντανό ένα νεογέννητο, με τον ομφάλιο λώρο να το συνδέει ακόμη με τη νεκρή μητέρα του.

Από τους ισχυρούς σεισμούς της Δευτέρας σκοτώθηκαν περισσότεροι από 22.300 άνθρωποι στην Τουρκία και τη Συρία. Πρόκειται για μια από τις χειρότερες καταστροφές που έχουν σημειωθεί στη χώρα εδώ και έναν αιώνα. Στη Συρία, ο προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 3.377 νεκρούς, εκ των οποίων οι 2.030 στις ελεγχόμενες από τους αντάρτες περιοχές.

Τρία παιδιά διασώθηκαν σήμερα και στην Τουρκία, όμως οι ελπίδες να βρεθούν και άλλοι επιζώντες εξανεμίζονται όσο περνούν οι ώρες, δεδομένου ότι έχει ήδη κλείσει το «κρίσιμο» παράθυρο των 72 ωρών από τους σεισμούς. Πάνω από το 90% των διασωθέντων εντοπίζονται και ανασύρονται μέσα στις τρεις πρώτες ημέρες από τη στιγμή που θα χτυπήσει ο εγκέλαδος. Αυτό το χρονικό διάστημα ωστόσο εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως από τις καιρικές συνθήκες ή τη συχνότητα των μετασεισμών.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: