Σεισμός Τουρκία: Απεγκλωβίστηκε μωρό δύο μηνών μετά από 128 ώρες – Χαμόγελα στα σωστικά συνεργεία

February 10, 2023

Σεισμός Τουρκία: Απεγκλωβίστηκε μωρό δύο μηνών μετά από 128 ώρες – Χαμόγελα στα σωστικά συνεργεία


Διαφ.

Ένα βρέφος δύο μηνών ανασύρθηκε ζωντανό μετά από 128 ώρες κάτω από τα χαλάσματα

Ένα βρέφος δύο μηνών ανασύρθηκε ζωντανό μετά από 128 ώρες κάτω από τα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.Οι διασώστες εντόπισαν το μωρό κάτω από τα συντρίμμια στην πόλη της Αντιόχειας.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στη συνέχεια ήταν συγκινητικές, με τον κόσμο που βρισκόταν στο σημείο να ξεσπά σε χειροκροτήματα την ώρα που οι διασώστες μετέφεραν το μωρό με φορείο σε ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, το βρέφος έχει ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις και να λάβει τις φροντίδες των γιατρών.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι μια 70χρονη γυναίκα, η οποία ήταν παγιδευμένη κάτω από τόνους τσιμέντου στην πόλη Καχραμανμαράς, διασώθηκε μετά από 122 ώρες, έπειτα από τεράστιες προσπάθειες των διασωστών.

Στο Ντιγιάρμπακιρ ανασύρθηκε τραυματισμένη από τα συντρίμμια κτιρίου η 55χρονη Μασαλάχ Τσιτσέκ, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Τα σωστικά συνεργεία έβγαλαν από τα ερείπια στην επαρχία Γκαζίαντεπ έναν πατέρα και τον ανάπηρο γιο του, αφού έμειναν εγκλωβισμένοι επί 115 ώρες.

Στην ίδια επαρχία, η 25χρονη Μπούσρα Αλμούσα διασώθηκε 119 ώρες μετά τον σεισμό.

Στην περιοχή Σαμαντάγκ της επαρχίας Χατάι οι διασώστες έσκυβαν πάνω σε κομμάτια τσιμέντου και ψιθύριζαν «ινσαλάχ» (Θεού θέλοντος), καθώς έψαχναν στα συντρίμμια για ένα 10 ημερών βρέφος, το οποίο ανέσυραν ζωντανό, σχεδόν 90 ώρες μετά τον σεισμό.

Με τα μάτια του ορθάνοικτα ο Γιαγκίζ Ουλάς τυλίχθηκε σε μια κουβέρτα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο εκστρατείας. Οι διασώστες ανέσυραν ζωντανή και τη μητέρα του, σύμφωνα με τα βίντεο που μεταδόθηκαν.

Τις προηγούμενες 24 ώρες 67 άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα ερείπια, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι. Περίπου 80.000 άνθρωποι νοσηλεύονται, ενώ 1,05 εκατ. έχουν μείνει άστεγοι λόγω του σεισμού, πρόσθεσε.

«Βασικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε την επιστροφή στην κανονικότητα προσφέροντας μόνιμη κατοικία σε αυτούς μέσα σε ένα χρόνο και να φροντίσουμε ότι θα γιατρέψουν τον πόνο τους το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε ο Οκτάι.

Σύμφωνα με σημερινό απολογισμό της υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD), 20.655 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Τουρκία.

Στη Συρία οι νεκροί ανέρχονται σε περισσότερους από 3.500, ενώ πολλοί άνθρωποι παραμένουν στα συντρίμμια.

Πηγή:cnn

Διαβάστε επίσης: