Σεισμός στην Τουρκία: Διέσωσαν 85χρονη μετά από 152 ώρες και κopιτσάκι μετά από 150

February 11, 2023

Σεισμός στην Τουρκία: Διέσωσαν 85χρονη μετά από 152 ώρες και κopιτσάκι μετά από 150


Διαφ.

Οι διασώστες δίνουν μεγάλη μάχη καθώς ακόμη φαίνεται ότι υπάρχει ζωή κάτω από τα χαλάσματα

Μια γυναίκα 85 ετών κατάφεραν να απεγκλωβίσουν 152 ώρες μετά τον σεισμό στην Τουρκία οι διασώστες, που συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για τον εντοπισμό επιζώντων.Η διάσωση έγινε στο Χατάι, την περιοχή που έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Την ίδια ώρα, βίντεο δείχνει ένα μικρό κopιτσάκι να μεταφέρεται σε νοσοκομείο. Το κopιτσάκι ανασύρθηκε από τα συντρίμμια στην ίδια περιοχή μετά από 150 ώρες.

Ένα μικρό κopιτσάκι, η Ντάντα, διασώθηκε 150 ώρες μετά τον σεισμό, κι ενώ οι επιχειρήσεις διεξάγονται για έβδομη μέρα. Η μικρή βρέθηκε στα χαλάσματα ενός κτηρίου στην περιοχή του Χατάι.

Ωστόσο, ομάδες διάσωσης από την Τουρκία και τη Ρουμανία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν 35χρονο στην Αντιόχεια. Είχαν περάσει 149 ώρες από τη στιγμή που εκδηλώθηκε ο Εγκέλαδος. «Η υγεία του είναι καλή, μιλούσε», δήλωσε ένας από τους διασώστες. «Έλεγε ‘βγάλτε με από εδώ γρήγορα, έχω κλειστοφοβία’», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ομάδες είχαν καταφέρει να σώσουν ένα νέο κopίτσι στο Νιτζίπ, στο Χατάι, 146 ώρες μετά τον σεισμό.

Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι και ένα βρέφος 7 μηνών, που άντεξε κάτω από τα συντρίμμια στην Αντιόχεια για 140 ώρες.

Παράλληλα, στην ίδια πόλη σώθηκε μία έγκυος με τον αδερφό της.

 

«Είσαι ένα θαύμα». Έτσι αντιμετώπισαν οι διασώστες την 13χρονη Εσμά Σουλτάν, που ανασύρθηκε στο Γκαζιαντέπ από τις σωστικές ομάδες.

Λίγο νωρίτερα, 138 ώρες μετά τον σεισμό, οι προσπάθειες τουρκικών, πακιστανικών και βιετναμέζικων ομάδων διάσωσης είχαν αίσιο τέλος, καθώς ανέσυραν μια 17χρονη στην Αντιγιαμάν.

Λεηλασίες στην Αντιόχεια

Χθες Σάββατο η διασώστρια Γκιζέμ από τη νοτιοανατολική επαρχία Σανλιούρφα δήλωσε ότι είδε ανθρώπους να κάνουν λεηλασίες στην Αντιόχεια. «Δεν μπορούμε να παρέμβουμε, καθώς οι περισσότεροι κρατούν μαχαίρι».

Η αστυνομία και στρατιώτες προσπαθούν να διατηρήσουν την τάξη, να ελέγξουν την κυκλοφορία και να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και διανομής τροφίμων.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, περίπου 80.000 άνθρωποι νοσηλεύονται, ενώ οι άστεγοι έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.

Με τις βασικές υποδομές να έχουν καταστραφεί, οι επιζώντες ανησυχούν για την εμφάνιση ασθενειών.

«Αν οι άνθρωποι δεν πεθάνουν εδώ, κάτω από τα συντρίμμια, θα πεθάνουν από τα τραύματα. Διαφορετικά από τις ασθένειες», τόνισε η Γκιζέμ. «Δεν υπάρχουν τουαλέτες εδώ. Είναι μεγάλο πρόβλημα».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: