«Ο χειμώνας για εμάς μόλις άρχισε»: Δραματική πρόβλεψη Αρνιακού – Αλλάζει τελικά ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα;

February 13, 2023

«Ο χειμώνας για εμάς μόλις άρχισε»: Δραματική πρόβλεψη Αρνιακού – Αλλάζει τελικά ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα;


Διαφ.

Μπορεί η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» να υποχώρησε και ο καιρός να σημείωσε βελτίωση αλλά ο χειμώνας είναι εδώ και έπεται συνέχεια.



Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό τα δύσκολα του χειμώνα δεν έχουν τελειώσει και όπως ο ίδιος ενημέρωσε τις προάλλες δεν αποκλείεται να κάνουμε Καθαρά Δευτέρα με χιόνια, αφού μετά τις 20 Φεβρουαρίου ανατρέπεται ξανά το σκηνικό του καιρού.

Για αύριο η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, ενώ οι βροχές θα περιοριστούν τα δυτικά και ανατολικά της χώρας και οι χιονοπτώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά και ημιορεινά.

Η αναλυτική πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό:

Μερομήνια: Αναλυτικά το πρώτο εξάμηνο του 2023

Φεβρουάριος 2023

Ο καιρός στο τέλος του Φεβρουαρίου προβλέπεται να επιδεινωθεί και να είναι βροχερός (βροχές και καταιγίδες) ● Τσικνοπέμπτη (16/2/2023) και Αποκριές (26/2/2023) θα έχει τσουχτερό κρύο. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα (27/2/2023).

Μάρτιος 2023

Ο Μάρτιος του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει με επιδείνωση του καιρού. Πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα της Ελλάδας.

Τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου για το 2023 θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας με βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά υψόμετρο. Μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Βαρυχειμωνιά με θυελλώδεις βοριάδες, παγετό και χιόνια ακόμη και στην Αττική.

Ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου (με εξαίρεση μία ημέρα ενδεχομένως με αρκετή βροχή). Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (εθνική εορτή) θα γίνει με πολύ καλό καιρό.

Διαβάστε επίσης: