Βρετανία: Τυφλή πιανίστρια 13 ετών ερμηνεύει Σοπέν σε σταθμό τρένων και σκορπά συγκίνηση

February 15, 2023

Βρετανία: Τυφλή πιανίστρια 13 ετών ερμηνεύει Σοπέν σε σταθμό τρένων και σκορπά συγκίνηση



Η ερμηνεία του περίπλοκου κομματιού από τη μικρή Λούσι έφερε δάκρυα στα μάτια των επιβατών που κοντοστάθηκαν για να την ακούσουν (Βίντεο)

Μια τυφλή πιανίστα 13 ετών έφερε δάκρυα συγκίνησης στα μάτια των πολιτών που είχαν την ευκαιρία να την ακούσουν να ερμηνεύει άψογα ένα περίπλοκο κομμάτι του Σοπέν, μέσα σε έναν πολύβουο σταθμό τρένων.



Στο κλιπ που έδωσε στη δημοσιότητα το Channel προωθώντας το «The Piano» (ένα καινούργιο talent show στη Βρετανία με παρουσιάστρια την Claudia Winkleman) η μικρή Λούσι παίζει στο πιάνο τη Σπουδή Op. 25, No. 1, μια από τις πιο εμβληματικές δημιουργίες του Πολωνού συνθέτη, αφήνοντας άφωνο το κοινό της.

Στο συγκεκριμένο talent show, ταλαντούχοι ερασιτέχνες πιανίστες από όλη τη χώρα λαμβάνουν πρόσκληση για να παίξουν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Λονδίνο και άλλες πόλεις, χωρίς να γνωρίζουν σε όλες τις περιπτώσεις ότι συμμετέχουν σε τηλεοπτικό σόου. Οι συντελεστές της εκπομπής τοποθετούν κάμερες στον χώρο για να καταγράψουν τις αντιδράσεις του κόσμου, ενώ κρυμμένοι παρακολουθούν οι δύο κριτές του σόου, ο ποπ σταρ Mika και ο διάσημος κλασσικός πιανίστας Lang Lang.

Σε κάθε επεισόδιο, ένας από τους πιανίστες που παρουσιάζονται θα επιλέγεται για να παίξει σε μία από τις πιο διάσημες αίσθουσες συναυλιών του κόσμου. Ο μεγάλος νικητής του talent show θα εμφανιστεί μπροστά σε κοινό χιλιάδων ατόμων στο θρυλικό London’s Royal Festival Hall.

Το κλιπ που δημοσίευσε το Channel 4 on social media δείχνει την επίδραση που έχει η ερμηνεία της 13χρονης στους κριτές, με τον Mika να δηλώνει σαστισμένος από το ταλέντο της και τον Lang να σχολιάζει πως… έχει χάσει τα λόγια του.

Όπως διευκρινίζεται στο βίντεο, η Λούσι, που είναι νευροδιαφορετική, συχνά καλύπτει τα αφτιά της στο τέλος της ερμηνείας ενός κομμάτιού. «Της αρέσει το χειροκρότημα αλλά όχι ο ήχος του χειροκροτήματος, έτσι τα δάχτυλά της πάνε στα αφτιά της για αισθητηριακούς λόγους».

Με πληροφορίες από το walesonline.co.uk


Πηγή

Διαβάστε επίσης: