Ειρήνη Παπά: Η ερμηνεία στην ταινία «Αλέξης Ζορμπάς»

February 15, 2023

Ειρήνη Παπά: Η ερμηνεία στην ταινία «Αλέξης Ζορμπάς»


Διαφ.

Η αείμνηστη ηθοποιός είχε ενσαρκώσει στην ταινία τη χήρα και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές (Βίντεο)

Η Ειρήνη Παπά ξεχώρισε, μεταξύ άλλων, και για την ερμηνεία της στην ελληνική ταινία στην ταινία «Αλέξης Ζορμπάς» και άφησε το στίγμα της μαζί με ένα καστ διάσημων ηθοποιών, προεξέχοντος του Άντονι Κουίν.Η διάσημη ηθοποιός είχε ενσαρκώσει τη χήρα και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

Η ταινία «Αλέξης Ζορμπάς», σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη, είναι βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη: «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά».Τη μουσική υπέγραψε Μίκης Θεοδωράκης με την ταινία να αποσπά τρία Βραβεία Όσκαρ:

Όσκαρ Β´ Γυναικείου Ρόλου στη Λίλα Κέντροβα.

Όσκαρ Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης (για ασπρόμαυρη ταινία) στον Βασίλη Φωτόπουλο.

Όσκαρ Φωτογραφίας (για ασπρόμαυρη ταινία) στον Γουόλτερ Λασάλι.

Τον εμβληματικό Αλέξη Ζορμπά, υποδεύεται ξανά ο Γιάννης Στάνκογλου. Η φιλόδοξη παράσταση, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και θεατρική διασκευή του ίδιου και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, ανέβηκε στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Στο πλευρό του Γιάννη Στάνκογλου είναι η Όλια Λαζαρίδου η οποία θα ενσαρκώσει το ρόλο της Μαντάμ Ορτάνς, ο Αιμιλιανός Σταματάκης στον ρόλο του συγγραφέα, ο Ιβάν Σβιτάιλο στον ρόλο του Μαυραντώνη, η Ηλιάνα Μαυρομάτη στον ρόλο της χήρας και ένας πολυπληθής θίασος ταλαντούχων ηθοποιών και χορευτών.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: