Μαθεύτηκε το δυσάρεστο νέο από τον Σπύρο Μπιμπίλα: Νεκρός ξαφνικά ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Γιάννακας

February 16, 2023

Μαθεύτηκε το δυσάρεστο νέο από τον Σπύρο Μπιμπίλα: Νεκρός ξαφνικά ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Γιάννακας


Διαφ.

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση του θανάτου, του ηθοποιού Νίκου Γιάννακα.



Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο συνάδελφός του, Κωνσταντίνος Κυριάκου μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ!!!! Γιατί, ρε Νίκο μου, έφυγες έτσι; Γιατί, ρε φιλαράκι μου, έφυγες τόσο γρήγορα; ΓΙΑΤΙ;;;!!! Καλό σου ταξίδι, λατρεμένε μου φίλε και αδελφέ!!!! Με αυτό το χαμόγελο θα σε θυμάμαι πάντα!!! Λείπεις ήδη!!!!», έγραψε ο Κωνσταντίνος Κυριάκου για τον Νίκο Γιάννακα που δε βρίσκεται πια στη ζωή.

Η ανάρτηση της ηθοποιού Βέρας Κρούσκα

Μάλιστα, όπως ανέφερε στα σχόλια, ο αγαπημένος ηθοποιός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Στην ανάρτησή του, ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρει ότι ο Νίκος Γιάννακας ήταν πάντα ένα «γελαστό παιδί» και κάνει λόγο για έναν πολυτάλαντο συνάδελφο. Η κηδεία του ηθοποιού, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΗ στο Facebook, θα γίνει το Σάββατο (18.02.2023) στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

«Αντίο αγαπημένε μας φίλε… σήμερα ακόμα μια απώλεια για το θέατρο μας και μάλιστα τόσο πρόωρα… Ο πολυτάλαντος φίλος και συνάδελφος μας που από πολύ μικρό παιδί υπηρέτησε το θέατρο (πλάι στον Δημήτρη Μυράτ) έφυγε από κοντά μας… Θερμά συλληπηρια στην οικογένεια του και στην αγαπημένη μας συνάδελφο σύζυγο του Έφη Θανοπούλου.. Νίκο μου παρέμεινες πάντα το γελαστό παιδί που ήσουν πάντα, από τότε που δουλεύαμε μαζί στις αξέχαστες περιοδείες της Αυστραλίας το 82… ( απ’ όπου και οι φωτογραφίες όπου την μάνα μας ενσάρκωνε η Όλγα Δαλέντζα που έφυγε κι αυτή πριν λίγες μέρες!!!) Καλό ταξίδι.. θα σε αποχαιρετήσουμε το Σάββατο στις 11 το πρωί από το Πρώτο κοιμητήριο της Αθήνας» γράφει ο Σπύρος Μπιμπίλας, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο Νίκος Γιάννακας ήταν ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Στο θέατρο έχει παίξει στις παραστάσεις: Η θεατρίνα (1972), Μια απάτη για τίμιους (1989) και Οι μικροαστοί (2000). Ενδεικτικές συμμετοχές του στον κινηματογράφο: Ο κοντός και οι μνηστήρες (1988), Της παλαβής (1988) και Αχ αυτός ο άνδρας μου (1989). Επίσης, στο Studio Κυψέλης ενσάρκωσε τον σκηνοθέτη στο Απόψε αυτοσχεδιάζουμε του Λουίτζι Πιραντέλλο.

Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι λίγες ώρες πριν, η ομάδα Θεατρίνων Θεατές προανήγγειλε το έργο που ο Νίκος Γιάννακας θα συμμετείχε με πλειάδα ηθοποιών.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: