Καθηλώνει η συγγραφέας Μάιρα Παπαθανασοπούλου: “Κληρονόμησα τη μυϊκή δυσμορφία, δεν μπορώ να πάω ούτε μια βόλτα”

February 18, 2023

Καθηλώνει η συγγραφέας Μάιρα Παπαθανασοπούλου: “Κληρονόμησα τη μυϊκή δυσμορφία, δεν μπορώ να πάω ούτε μια βόλτα”


Διαφ.

Η Μάιρα Παπαθανασοπούλου μίλησε στο Studio 4 για τις λανθασμένες διαγνώσεις σχετκά με τη μυϊκή δυσμορφία και τις δυσκολίες που περνάει.Μου έδιναν αγωγή για κάτι που δεν είχα. Ήμουν με μια κεφάλα σαν κολοκύθα, τρίχες στα χέρια, άθλια… όταν τα έκοψα όλα αυτά, επανήλθα” εξομολογείται η γνωστή συγγραφέας στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

«Είναι μία εκφυλιστική αναπηρία, δεν ήταν από τη γέννησή μου. Δεν είναι αυτοάνοσο, είναι γονιδιακό. Κληρονόμησα κάποιο κακό γονιδίωμα του πατέρα μου και κάποιο της μητέρας μου, που ήταν μια χαρά. Οι μύες μου χάνουν το εύρος, τη δύναμή τους και ατροφούν» εξομολογείται η Μάιρα Παπαθανασοπούλου.

«Υπήρχε μία πολύ μικρή δυσκολία στο περπάτημα. Ξέρετε, είναι εκείνο το μεταβατικό στάδιο, ήμουν 28-29 χρονών, υπάρχει και μία φιλαρέσκεια, που δεν θέλεις να πεις ότι έχεις αναπηρία. Λίγο το κλέβεις, στέκεσαι στον τοίχο, για να περάσουν οι άλλοι και μετά κάνεις τα βήματα» παραδέχεται αμέσως μετά η συγγραφέας.

Η Μάιρα Παπαθανασοπούλου δεν διστάζει να περιγράψει τις επιπτώσεις που είχαν στον οργανισμό της οι λανθασμένες διαγνώσεις από τις οποίες πέρασε.

«Δεν μπορώ να κάνω βόλτα» εξομολογείται η Μάιρα Παπαθανασοπούλου

«Πέρασα από πολλές λανθασμένες διαγνώσεις. Και στην παρουσίαση του Ιούδα είχα κάτι σαν υδροκεφαλία από την κορτιζόνη, που ήταν η λανθασμένη αγωγή. Μου έδιναν αγωγή για κάτι που δεν είχα, ήταν το εντελώς αντίθετο από αυτό που έπρεπε να πάρω. Ήμουν στον Ιούδα με μια κεφάλα σαν κολοκύθα, τρίχες στα χέρια, άθλια… όταν τα έκοψα όλα αυτά, επανήλθα», αποκαλύπτει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Μάιρα Παπαθανασοπούλου περιέγραψε τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ακόμη και στο να πάει μια βόλτα, όπως συστήνουν οι ειδικοί για πολλές «δύσκολες» στιγμές.

«Τι γελοιότητες είναι αυτές και πού αναφέρονται; Δεν είναι ότι εγώ δεν μπορώ να περπατήσω. Δεν πρέπει να υπάρχει και κάποιος να με βοηθήσει; Δεν μπορώ να κάνω βόλτα. Για να κάνω βόλτα, πρέπει να υπάρξει ειδική συνεννόηση. Μέχρι να έρθει κάποιος, εμένα μπορεί να με έχει πάρει ο ύπνος. Χάνεται η διάθεση και ο αυθορμητισμός» επισημαίνει η συγγραφέας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: