«Έντυσα τον γιο μου γαμπρό στην κηδεία, σε 2 µήνες έχασα όλη την οικογένειά μου»: Συντεριμμένη η Μαίρη Παναγάκου

February 18, 2023

«Έντυσα τον γιο μου γαμπρό στην κηδεία, σε 2 µήνες έχασα όλη την οικογένειά μου»: Συντεριμμένη η Μαίρη Παναγάκου


Διαφ.

Για την αυτοκτονία του γιου της μίλησε μεταξύ άλλων στο “Secret” η Μαίρη Παναγάκου, λίγα 24ωρα μετά την κηδεία του.Διαβάστε όσα είπε:

«Δυστυχώς, οι καλοί δεν επιβιώνουν. Σε αυτή τη χώρα η αναξιοκρατία βασιλεύει. ∆εν τον κήδεψα στον Κότρωνα, αλλά στη Σπάρτη, γιατί φοβόμουν μη βανδαλίσουν το μνήμα του. Ο γιος μου θέλησε να κάνει την ανατροπή και να κάνει πράγματα που θα βοηθούσαν περισσότερο τα παιδιά του χωριού. Ήθελε να συμμαζέψει τις εκκλησίες, με τις οποίες του άρεσε πάρα πολύ να ασχολείται. Έγινε επίτροπος των εκκλησιών και δώρισε το πνευματικό κέντρο, που ήταν ιδιωτική δωρεά τελείως, ώστε να μπορούν τα παιδιά του χωριού, μετανάστες τα περισσότερα, να έχουν κάποια δυνατότητα για περισσότερη μόρφωση», ανέφερε η Μαίρη Παναγάκου.

Ο φόβος για τη ζωή τους και η τελευταία φορά που μίλησε με τον γιο της

«Ο Αντώνης φοβόταν για τη ζωή του, φοβόταν και για εμένα. Φοβόταν ότι μπορεί να πετάξουν κάτι μέσα στον χώρο μας και να μας ενοχοποιήσουν. ∆εν μπορούσε να περάσει από έναν συγκεκριμένο χώρο, όπου όλοι αυτοί οι κουτσομπόληδες μονίμως όλη μέρα έκαναν σχέδια και έβγαζαν αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν εναντίον μου και εναντίον του Αντώνη και πώς θα µας κάνουν μεγαλύτερη ζημιά. Μόνο με εμάς ασχολούνταν», είπε η ίδια και πρόσθεσε:

«Τελευταία φορά μίλησα μαζί του τη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι. Μου είπε ότι ήθελε ένα σάντουιτς. Του το έφτιαξα και το έφαγε. Καθάριζε το σπίτι του και έβγαλε πολλά σκουπίδια. Τον ρώτησα αν θα βάλει πλυντήριο και μου είπε “ίσως αύριο”. Στη συνέχεια του είπα: “Φεύγω, Αντώνη, και θα έρθει σε λίγο ο κύριος Νίκος να καθίσει μαζί σου”. Μου είπε: “δεν χρειάζεται να έρθει”».

«Πιστεύω ότι ο Αντώνης τα είχε οργανώσει όλα. Την ώρα που γύριζα από το Γύθειο με πήρε τηλέφωνο κάποιος και μου είπε ότι μόλις τον είχε πάρει τηλέφωνο και του είπε “αντίο” και ότι άκουσε τον πυροβολισμό. ∆εν μπόρεσα να τον δω, γιατί ήταν χτυπημένος στο κεφάλι, δεν θα το άντεχα», συμπλήρωσε.

«Τον έντυσα γαμπρό στην κηδεία. Όλα ήταν άσπρα, πολλά λουλούδια, και μοιράστηκαν κουφέτα και γλυκά. Μέσα σε δύο μήνες έχασα όλη μου την οικογένεια. Ο σύζυγός μου πέθανε στις 8 Δεκεμβρίου του 2022 έπειτα από μια 18χρονη, επώδυνη ασθένεια, εγκεφαλικά και καρκίνο. Αμέσως πέθανε ένας αδελφικός του φίλος από ανακοπή και σε λίγες μέρες και η άλλη επίτροπος που ήταν μαζί, από καρκίνο. Όλα είναι βαριά, δεν μπορώ να τα αντέξω», εξομολογήθηκε η Μαίρη Παναγάκου.

Μαίρη Παναγάκου: Ζητά δικαίωση για τη μνήμη του γιου της

Τέλος, η γνωστή μαγείρισσα προειδοποίησε πως δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να δικαιωθεί η μνήμη του γιου της.

«Εγώ έχω σκοπό να αποκαλύψω και να τιμωρηθούν όσοι τον πίκραναν και τον εξώθησαν σε αυτή την ενέργεια. Αυτό για τη μνήµη του, καθώς ήταν έντιμος άνθρωπος. Ο Αντώνης θεωρώ ότι τα είχε ετοιμάσει όλα από τις 9 Φεβρουαρίου, όταν πήγε να βρει το δίκιο του στο Πρωτοδικείο Γυθείου για μια υπόθεση στην οποία είχε αθωωθεί και εγκαλούσε 9 κατηγορουμένους για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση», ανέφερε.

«Ο πρόεδρος των πρωτοδικών, αντί να ασχοληθεί με τις κατηγορίες εναντίον τους, με την τεχνική του συνηγόρου οδηγήθηκε στο να επανεξετάσει την αθωωτική απόφαση υπέρ του Αντώνη. Αυτό τον έκανε να εκραγεί στο δικαστήριο, αντιλαμβανόμενος την αδικία και την κακή διεξαγωγή της δίκης, και απευθύνθηκε προς τον πρόεδρο και τον συνήγορο ζητώντας τους δικαιοσύνη. Στη μνήμη του γιου μου, θα παλέψω να αλλάξουν κάποια πράγματα σε αυτόν τον τόπο, ώστε η θυσία του να μην πάει χαμένη», σημείωσε κλείνοντας η Μαίρη Παναγάκου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: