14χρονος τρώει «χυλόπιτα» μπροστά σε όλο το σχολείο και οι συμμαθητές κάνουν κάτι απίστευτο…

February 17, 2023

14χρονος τρώει «χυλόπιτα» μπροστά σε όλο το σχολείο και οι συμμαθητές κάνουν κάτι απίστευτο…


Διαφ.

Με τον σχολικό εκφοβισμό να αυξάνεται σε όλα τα σχολεία είναι λογικό οι γονείς, ειδικά των “διαφορετικών παιδιών”, να αγωνιούν για το τι μπορεί να τους συμβεί αν τυχόν “μπουν στο μάτι” κάποιου νταή. Η Χέδερ Σταρ, μια μαμά που μεγαλώνει ένα παιδί με λειτουργικό αυτισμό, μοιράζεται τη συγκινητική ιστορία που έλαβε χώρα στο σχολείο του την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.«Το μεγαλύτερο μωρό μου είναι 14 ετών, έχει αυτισμό, είναι πολύ ντροπαλό και κοινωνικά δύστροπο», ξεκινά η ανάρτησή της στο Facebook στις 14 Φεβρουαρίου. «Χθες έφτιαξε μια αφίσα για ένα κορίτσι στο σχολείο και της ζήτησε να γίνει η Βαλεντίνά του, στο μεσημεριανό γεύμα, μπροστά σε όλους. Το κορίτσι είπε όχι.”

Η Σταρ, που ζει στο Κολοράντο Σπρινγκς των ΗΠΑ, δεν είχε ιδέα ότι ο γιος της Ρόμαν σχεδίαζε μια τόσο μεγάλη ρομαντική χειρονομία.

«Αν το ήξερα, θα του πρότεινα να σκεφτεί μια λιγότερο δημόσια προσέγγιση», λέει η Starr, 36 ετών, στο TODAY.com, σημειώνοντας ότι ο Roman έχει «δυσκολία στο να κατανοεί τα εξωλεκτικά μηνύματα των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων».

«Δεν είμαι θυμωμένη με το κορίτσι που είπε όχι», εξηγεί στη συνέχεια.

Η ΟΜΟΡΦΗ ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΡΟΜΑΝ

Αφού ο Ρομάν διηγήθηκε τι συνέβη στην καφετέρια, είπε στη μαμά του ότι ήταν «πολύ λυπημένος», αλλά τη διαβεβαίωσε ότι θα ήταν καλά. Όταν ο Ρόμαν έκλεισε ακουστικό, η Σταρ ξέσπασε σε κλάματα.

«Απλώς ήμουν συντετριμμένη για εκείνον», λέει η ίδια.

Όπως αποδείχτηκε, όμως, η Starr δεν ήταν η μόνη που συμπόνεσε τον Roman. Την επόμενη μέρα στο σχολείο, ο μαθητής της Β’ Γυμνασίου πλημμύρισε από… Βαλεντίνους, από συμμαθητές που ήθελαν να τον κάνουν να νιώσει καλύτερα. Ένας ένας, πήγαιναν κοντά του με σημειώσεις και κάρτες. Μάλιστα, του εμφάνισαν και μια αφίσα σαν αυτή που είχε ετοιμάσει εκείνος για την αγαπημένη του.

«Του ζήτησαν να γίνει ο Βαλεντίνος τους και είπε ναι», έγραψε η Starr στο Facebook. «Τότε όλη η καφετέρια άρχισε να επευφημεί τόσο δυνατά που διέκοψαν τα γύρω μαθήματα και όλοι μπήκαν σε μπελάδες μετά από αυτό!».

«Οι άλλες μαμάδες μου είπαν, ότι τα παιδιά τους είπαν ότι άξιζε τον κόπο η ‘κατσάδα’ λόγω του πόσο χαρούμενος φαινόταν ο Roman», λέει η Starr στο TODAY.com. «Μου είπε ότι ήταν μια από τις καλύτερες μέρες ολόκληρης της ζωής του».

Η υπογεγραμμένη αφίσα του Roman είναι κρεμασμένη πλέον στον τοίχο του υπνοδωματίου του, ενώ οι κάρτες είναι τοποθετημένες στο γραφείο του.

«Είσαι καταπληκτικός, απλά να το ξέρεις! Ελπίζω να έχεις μια υπέροχη Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! BTW νομίζω, ότι ήταν πραγματικά γενναίο αυτό που έκανες. Αυτό ήθελε κότσια», έγραψε ένας από τους συνομηλίκους του Roman.

Ενώ μια άλλη πρόσθεσε: «Θέλω απλώς να σου πω ότι εγώ και οι φίλες μου θα σου λέγαμε ‘ναι’. Μου άρεσε η αυτοπεποίθηση που είχες και η αφίσα που έφτιαξες. Καλή σου μέρα λοιπόν! Εγώ και οι φίλες μου σε έχουμε στην καρδιά μας».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: