Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Συγκίνηση στη Μητρόπολη – Γονάτισαν τα παιδιά του

February 17, 2023

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Συγκίνηση στη Μητρόπολη – Γονάτισαν τα παιδιά του


Διαφ.

Γεμάτη η Μητρόπολη 40 ημέρες μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά – Ακολούθησε καφές στο ΚΠΙΣΝ – Ποιοι έδωσαν το «παρών»

 Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στη Μητρόπολη, η οποία ήταν γεμάτη, για το μνημόσυνο 40 ημέρες μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Συγκινημένη η σύζυγός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, τα παιδιά του και τα εγγόνια του, γονάτισαν από σεβασμό κατά τη διάρκεια της τελετής.

Το μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος είχε χοροστατήσει και στην εξόδιο ακολουθία στις 16 Ιανουαρίου.

Μετά το τέλος του μνημοσύνου οικογένεια και καλεσμένοι μεταφέρθηκαν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το συνηθισμένο καφέ και τα συλλυπητήρια.

Ποιοι έδωσαν το «παρών» στο μνημόσυνο

Το μνημόσυνο στη Μητρόπολη Αθηνών για τις 40 ημέρες από την ημέρα του θανάτου του.τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μετά την ολοκλήρωση του μνημόσυνου η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στάθηκε στα σκαλία της Μητρόπολης και χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους έξω από τον ιερό ναό.

Εν μέσω χειροκροτημάτων από όσους είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Μητρόπoλη έφτασε πρώτη είχε φτάσει λίγο πριν τις 11 το πρωί η αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία.

Ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα-Μαρία, συνοδευόμενη από τον γιο της Παύλο, και τη νύψη της, Μαρί Σαντάλ

Λίγο αργότερα στη Μητρόπολη έφτασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου.

Η κυκλοφορία στην Μητροπόλεως είχε διακοπεί απο την πλατεία Συντάγματος προκειμένου να γίνει με ομαλό τρόπο η προσέλευση των περίπου 300 ατόμων που θα έδιναν το «παρών» στην τελετή.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που βρέθηκαν στη Μητρόπολη για το μνημόσυνο ήταν περίπου 250 ανάμεσα στους οποίους και ορισμένοι που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην κηδεία λόγω κορωνοϊού.

Το πρωί της Κυριακής η οικογένεια θα βρεθεί στο Τατόι για ένα τρισάγιο πάνω από τον τάφο του τέως βασιλιά.

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: