Η πόλη της Ελλάδας που έψησε 1 εκατομμύριο σουβλάκια την Τσικνοπέμπτη

February 17, 2023
Τα σουβλάκια είχαν την τιμητική τους την Τσικνοπέμπτη, με τους καταναλωτές να τα επιλέγουν αντί άλλων κρεάτων.

Με σουβλάκια επέλεξαν να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη οι κάτοικοι της Πάτρας. Επαγγελματίες του κλάδου ανέφεραν στην «Πελοπόννησο» ότι οι μεγάλοι κερδισμένοι του εθίμου ήταν οι εταιρείες παρασκευής και εμπορίας, οι οποίες είχαν την δυνατότητα προμήθειας της αγοράς, με απίστευτες ποσότητες, από σουβλάκια χοιρινού ή κοτόπουλου.


Διαφ.

Οι εκτιμήσεις τους κάνουν λόγο ακόμα και για πώληση 1 εκατομμυρίου τεμαχίων, τις τελευταίες ημέρες στην τοπική αγορά, με βασικότερους πελάτες τα καταστήματα εστίασης, καφετέριες, αλλά και πελάτες που διοργάνωσαν υπαίθρια τσικνίσματα σε όλη την πόλη.

Ο αριθμός πάντως, δεν είναι υπερβολικός, αν σκεφτεί κανείς ότι η Πάτρα έχει πληθυσμό γύρω στις 300.000 κατοίκους, μαζί με τα περίχωρα, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης τη συγκεκριμένη περίοδο.

Άνθρωπος της αγοράς κρέατος ανέφερε ότι ο ίδιος μόνο προμήθευσε χθες 6 καταστήματα της Πάτρας με 30.000 σουβλάκια. Το σουβλάκι ήταν ο «βασιλιάς» της χθεσινής ημέρας, είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος των κρεοπωλών Πάτρας Παναγιώτης Ζυγούρας, που συμφώνησε ότι ο αριθμός 1 εκατ. σουβλάκια δεν είναι υπερβολή.

Σύμφωνα με τον κ. Ζυγούρα, ο τζίρος στα άλλα είδη κρέατος ήταν μειωμένος στο 50% σε σύγκριση με την περυσινή Τσικνοπέμπτη, όπου ο κόσμος γιόρτασε κατά πολύ στο σπίτι του, λόγω πανδημίας, και έτσι είχε σπεύσει να κάνει τις σχετικές προμήθειες. Σημείωσε, ότι τα κρεοπωλεία της γειτονιάς δεν είναι ικανοποιημένα από τις πωλήσεις, πλην αυτών που αφορούσαν σε σουβλάκια.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: