«Λιποθύμησα στην πισίνα και με έσωσε ένας περαστικός, γύρισα να τον δω κι ανατρίχιασα, ήταν ο Άγιος Σάββας»

February 20, 2023

«Λιποθύμησα στην πισίνα και με έσωσε ένας περαστικός, γύρισα να τον δω κι ανατρίχιασα, ήταν ο Άγιος Σάββας»


Διαφ.

Η παρακάτω γυναίκα εξιστορεί πώς ο Άγιος Σάββας βρέθηκε στο διάβα της σε μια δύσκολη στιγμή και της έσωσε τη ζωή.«Προτού σας διηγηθώ το περιστατικό που μου συνέβη, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που κάνατε τον κόπο να διαβάσετε την επιστολή μου.

Με λένε Ευγενία Παππά, είμαι σαράντα τριών ετών κάτοικος Αθηνών.

Έρχομαι εδώ και επτά χρόνια κάθε καλοκαίρι για διακοπές στο νησί σας με την παρέα μου και την αδερφή μου και κάθε χρόνο έρχομαι στο Μοναστήρι γιατί πίστευα και πιστεύω μέσα από την ψυχή μου στην θεϊκή δύναμη του Αγίου Σάββα. Φέτος ωστόσο είχα ένα ατύχημα, που κόντεψε να μου στοιχίσει τη ζωή μου.

Καθώς βρισκόμουν στην πισίνα του ξενοδοχείου, λιποθύμησα, γιατί αντιμετωπίζω πρόβλημα με το κεφάλι μου και βρέθηκα στον πυθμένα της.

Ύστερα από εκκλήσεις της παρέας μου, βρέθηκε κάποιος περαστικός, που μακάρι ο Κύριος και ο Άγιος Σάββας να είναι πάντα προστάτες του και μ’ έβγαλε. Εγώ το μόνο που θυμάμαι είναι ότι άκουγα μια φωνή να μου λέει: “Μην φοβάσαι κόρη μου, είμαι ο Άγιος Σάββας και θα σε σώσω. Η πίστη σου προς εμένα και τον θεό είναι τόσο μεγάλη και δεν θα πάθεις κανένα κακό” και καθώς με κρατούσε και ανεβαίναμε προς το βουνό, φώτιζε όλο το τοπίο. Τότε γύρισα τον κοίταξα και του είπα “Άγιε Σάββα μου δεν ήρθα εφέτος να σε προσκυνήσω” και εκείνος μου αποκρίθηκε “Δεν πειράζει κόρη μου, ήρθα εγώ σ’ εσένα”. Αλλά και όλες τις ημέρες που νοσηλευόμουν στο Νοσοκομείο κάθε βράδυ τον έβλεπα στον ύπνο μου και μου έδινε θάρρος.

Επειδή πιστεύω ότι το γεγονός ότι έζησα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην προστασία του Αγίου Σάββα, το μεγάλο το όνομά του, θέλησα να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας.

Σας ευχαριστώ
Την ευλογία σας
Ευγενία Π…».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: