Μας τα χαλάει ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας: Από τη μία λασποβροχές με 20άρια κι από την άλλη… χιόνια

February 21, 2023

Μας τα χαλάει ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας: Από τη μία λασποβροχές με 20άρια κι από την άλλη… χιόνια


Διαφ.

Άστατο φαίνεται πως θα είναι το σκηνικό του καιρού το τριήμερο των Αποκριών.Άστατος θα είναι ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σε όλη τη χώρα, με βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη, ενώ σε κάποιες περιοχές αναμένεται να δούμε μέχρι και χιόνια.

Μαρουσάκης: Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα βουνά

Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε σημερινή ανάρτησή του, αναφέρει πως η έξοδος των εκδρομέων θα γίνει μεν με καλό καιρό, ωστόσο από την Κυριακή και μετά η θερμοκρασία θα πέσει και θα έχουμε βροχοπτώσεις, αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Ολόκληρη η ανάρτηση Μαρουσάκη:

Με ανοιξιάτικο καιρό θα κυλήσει και η σημερινή ημέρα με τον καιρό όμως να μας τα χαλάει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (κυρίως Κυριακή και στη συνέχεια) με τη θερμοκρασία να πέφτει, βροχές να σημειώνονται σε αρκετές περιοχές, χιόνια στα βουνά μας ίσως και πιο χαμηλά στα βόρεια βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα.

Η έξοδος των εκδρομέων θα γίνει με καλό καιρό, οι εορταστικές εκδηλώσεις όμως που αφορούν την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα καθώς και η επιστροφή των εκδρομέων θα γίνουν με έντονα άστατο καιρό κατά τόπους και με έμφαση τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα.

Τσατραφύλλιας: Κούλουμα με λασποβροχές, νοτιάδες και 20άρια

Ολόκληρη η ανάρτηση Τσατραφύλλια:

” Κούλουμα με λασποβροχές, νοτιάδες και 20άρια!”

Ο καιρός της Αποκριάς:

Με αρκετή ηλιοφάνεια ,πρωινές ομίχλες και με ανέμους ,κυρίως νοτιάδες οι οποίοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ θα κυλίσουν οι επόμενες ημέρες. Ωστόσο από το Σάββατο οι νοτιάδες σταδιακά θα ενταθούν, η Αφρικανική σκόνη θα κάνει την εμφάνιση της στην ατμόσφαιρα ενώ θα εκδηλωθούν και κάποιες βροχές οι οποίες θα είναι επιλεκτικές. Όλες αυτές τις ημέρες η θερμοκρασία θα βρεθεί 6 με 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Πιο αναλυτικά για το τετραήμερο της Αποκριάς προβλέπεται:

Παρασκευή 24-2-2023

Ασθενείς άνεμοι στα πελάγη, ασθενείς και σύντομες βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη, η θερμοκρασία μέχρι 18-19 βαθμούς.

Σάββατο 25-2-2023

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, νοτιάδες μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη, αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης, η θερμοκρασία μέχρι 18-19 βαθμούς.

Κυριακή της αποκριάς 26-2-2023

Λίγες βροχές στη δυτική , βόρεια Ελλάδα, ανατολικό Αιγαίο Κρήτη, Θυελλώδεις νοτιάδες ( 9μποφόρ ) αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης, η θερμοκρασία μέχρι 19-20 βαθμούς.

Αθήνα :Νεφώσεις

Θεσσαλονίκη: Λίγες βροχές

Πάτρα: Βροχές το βράδυ

Καθαρά Δευτέρα 27-2-2023

Βροχές στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, Θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, η θερμοκρασία μέχρι 19-20 βαθμούς.

Αθήνα: Νεφώσεις

Θεσσαλονίκη: Λίγες βροχές,

Πάτρα: Βροχές μέχρι το μεσημέρι”.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: