Ραγδαίες εξελίξεις: Δίωξη στον γιο για τη δολοφονία του πατέρα, είχε πάει στη Νικολούλη να βρει τους δράστες

February 22, 2023

Ραγδαίες εξελίξεις: Δίωξη στον γιο για τη δολοφονία του πατέρα, είχε πάει στη Νικολούλη να βρει τους δράστες


Διαφ.

Ο 40χρονος γιος του θύματος ήταν το τελευταίο άτομο που τον είδε ζωντανό και το πρώτο που τον βρήκε, είχε πάει στη Νικολούλη να βρει τους δράστες



Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παρέπεμψε τη δικογραφία που σχηματίστηκε στον τακτικό Ανακριτή για τα περαιτέρω, σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταφέρει το dimokratiki.gr.

Δίωξη στον γιο για τη δολοφονία του πατέρα

Σε βάρος του εκδόθηκε διάταξη με την οποία του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

Σημειώνεται πως ο 40χρονος είχε εμφανιστεί στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και ζητούσε συνδρομή για την εξιχνίαση της δολοφονίας του πατέρα του την 14η Ιουνίου 2022.

Ο ίδιος που κατηγορείται γι’ αυτό το κακούργημα, ενημέρωσε την εκπομπή για τις εξελίξεις αποστέλλοντας μάλιστα το σχετικό δικαστικό έγγραφο με το οποίο του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα μέχρι την απολογία του μετά τη δίωξη που του ασκήθηκε.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες

Μιλώντας στο «Τούνελ», αρνήθηκε τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για «πλεκτάνη» που έχει στηθεί σε βάρος του.

Ο Βαγγέλης, όπως και τα αδέλφια του, έχουν διαφορετικό επίθετο και πατρώνυμο κάτι που οι ίδιοι αποδίδουν σε νομικά μπερδέματα από τον πρώτο γάμο της μητέρας τους, Σεβαστής. Απ’ ότι λένε στην εκπομπή, είναι βιολογικά παιδιά του θύματος, του Γιώργου Καρυώτη.

Η κατάθεσή του είχε πολλά κενά και αντιφάσεις

Σύμφωνα με το έγγραφο που έστειλε ο ίδιος στην εκπομπή, φέρεται να «μελέτησε, σχεδίασε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση διά στραγγαλισμού και με οικονομικό κίνητρο, τον πατέρα του. Στη συνέχεια επιχείρησε να συγκαλύψει την ενέργειά του με διάφορους τρόπους, φορώντας γάντια, σκηνοθετώντας ληστεία και προφασιζόμενος ενώπιον τρίτων ότι συνομιλούσε με τον πατέρα του ενώ αυτός ήταν ήδη νεκρός. Φέρεται στη συνέχεια να επιχείρησε να χειραγωγήσει συγκεκριμένους μάρτυρες ώστε να μην καταθέσουν ή να αλλάξουν τις καταθέσεις τους σχετικά με στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν».

Της εξέλιξης αυτής είχε προηγηθεί η υποβολή στην Εισαγγελία της σχετικής δικογραφίας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, που έκανε τις έρευνες. Αναμένονται σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, περαιτέρω εξελίξεις.

Είχε πάει στη Νικολούλη να βρει τους δράστες

Ο Βαγγέλης Καρυώτης, γιος του άτυχου βιοπαλαιστή που δολοφονήθηκε βάναυσα μέσα στο ίδιο του το σπίτι στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, μίλησε αγανακτισμένος στο «Τούνελ» για τη στασιμότητα των ερευνών, αλλά και για τον εμπαιγμό των Αρχών.

«Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο η αστυνομία δεν έχει βρει ακόμα τον δολοφόνο του πατέρα μου. Έχουν περάσει επτά μήνες και είμαστε σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Παρότι είναι μία εύκολη εξιχνίαση, όπως έλεγαν από την αρχή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρόδου, δεν έχουν βρει ακόμα τίποτα», ανέφερε.

«Ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος, που δεν πείραζε ποτέ κανέναν», τόνισε. «Ήταν στην αυλή του σπιτιού του και έκανε εργασίες στον κήπο και ξαφνικά, ένα μεσημέρι που πήγα να τον δω, τον βρήκα νεκρό. Κανένας μέχρι τώρα δεν έχει έρθει να μας ενημερώσει για το οτιδήποτε. Εγώ είμαι εδώ, δεν κρύβομαι από κανέναν και ούτε έχω να φοβηθώ κάτι. Δεν θα επιτρέψουμε να πάει στο αρχείο η υπόθεση. Αφού είναι εύκολη όπως λένε, γιατί δεν ανακοινώνουν τι έχει γίνει; Το μόνο που ξέρουν είναι να λένε βλακείες… Ότι θα βγει αύριο, μεθαύριο. Περνάνε οι μέρες και οι μήνες και πρόοδος μηδέν. Προσπαθούσαν να τα ρίξουν πάνω μου και εγώ τους απαντάω ότι δεν έχουν κάνει τίποτα όλο αυτό το διάστημα.»

Με την οργή να τον πνίγει, συνέχισε:

«Μετά τη συνέντευξή μου στην εκπομπή κινητοποιήθηκε η αστυνομία. Αμφιβάλλω αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Πιστεύω ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Είχαν πει στην εκπομπή σας πως από βδομάδα σε βδομάδα θα βγουν τ’ αποτελέσματα, και η βδομάδα έγινε μήνας και ο μήνας έγινε μήνες…»

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να το έχει κάνει κάποιος από το συγγενικό περιβάλλον, όπως λένε. Ο δολοφόνος ακόμα κυκλοφορεί ελεύθερος. Μπορεί να τον έχουμε δίπλα μας και να μην τον ξέρουμε. Νίπτω τα χείρας μου για ό,τι κι αν συμβεί από δω και πέρα…», κατέληξε με αγανάκτηση.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: