Ρόδος: Αυτά είναι τα 9 στοιχεία που «έκαψαν» τον Βαγγέλη για τη δολοφονία του πατέρα του, τι έλεγε στο Τούνελ

February 22, 2023

Ρόδος: Αυτά είναι τα 9 στοιχεία που «έκαψαν» τον Βαγγέλη για τη δολοφονία του πατέρα του, τι έλεγε στο Τούνελ


Διαφ.

Σε πλήρη αγανάκτηση ο 40χρονος Βαγγέλης Κουλιανός με την αστυνομία, κατηγορώντας τη για ολιγωρία σχετικά με τη δολοφονία του πατέρα του.
Συγκλονισμένο είναι το νησί της Ρόδου από την ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του συνταξιούχου λιμενεργάτη Γιώργου Καρυώτη τον Ιούνιο του 2022 καθώς για την υπόθεση ασκήθηκε δίωξη στον γιο του, Βαγγέλη Κουλιανό.Την ώρα που ο 40χρονος εξέφραζε την αγανάκτησή του στα κανάλια γιατί η αστυνομία αργεί να βρει τους δολοφόνους του πατέρα του, οι δικαστικές αρχές στη Ρόδο ετοίμαζαν την άσκηση δίωξη κατά του Βαγγέλη Κουλιανού, για τη δολοφονία που φέρεται να σχεδίασε και εκτέλεσε, πίσω από την οποία κρύβονται οικονομικά κίνητρα.

Δίωξη εναντίον του 40χρονου Βαγγέλη Κουλιανού

Την Τρίτη, τελικά, ασκήθηκε εναντίον του Βαγγέλη Κουλιανού κακουργηματική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση του 75χρονου πατέρα του, Γιώργου Καρυώτη από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ο Κουλιανός ήταν αυτός που βρήκε στις 14 Ιουνίου τον πατέρα του δολοφονημένο μέσα στο σπίτι του, όπου έμενε μόνος. Ο άτυχος άνδρας είχε βρεθεί με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα με τα κορδόνια από τα άρβυλά του. Στο λαιμό του ήταν μια θηλιά από χοντρό σχοινί.

Αν και αρχικά η αστυνομία είχε κάνει λόγο για μια εύκολη υπόθεση, οι μήνες περνούσαν χωρίς να υπάρχει πρόοδος, εξοργίζοντας τον γιο του θύματος.

Ο 40χρονος Κουλιανός, ο οποίος λίγες ημέρες πριν την άσκηση δίωξης σε βάρος του έβγαινε στα κανάλια και παραπονιόταν γιατί η αστυνομία δεν εξιχνίαζε τη δολοφονία του πατέρα του, φέρεται να «μελέτησε, σχεδίασε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση διά στραγγαλισμού και με οικονομικό κίνητρο τον πατέρα του. Στη συνέχεια επιχείρησε να συγκαλύψει την ενέργειά του με διάφορους τρόπους, φορώντας γάντια, σκηνοθετώντας ληστεία και προφασιζόμενος ενώπιον τρίτων ότι συνομιλούσε με τον πατέρα του ενώ αυτός ήταν ήδη νεκρός. Φέρεται στη συνέχεια να επιχείρησε να χειραγωγήσει συγκεκριμένους μάρτυρες ώστε να μην καταθέσουν ή να αλλάξουν τις καταθέσεις τους σχετικά με στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν».

Του απαγορεύεται ακόμη η έξοδος από τη χώρα μέχρι την απολογία του.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για πλεκτάνη σε βάρος του. Σημειώνεται ότι δεν έχει εκδοθεί εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Προηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», η υποβολή δικογραφίας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σύμφωνα με την οποία δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος είναι ο 40χρονος γιος του 75χρονου που συγκίνησε το πανελλήνιο μέσα από το «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη όπου ζητούσε τη συνδρομή της για την επίσπευση των ερευνών, τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Τα στοιχεία που τον «έκαψαν» 

Για να σχηματιστεί δικογραφία και να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του γιου του 75χρονου, αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές αξιολόγησαν τα ακόλουθα στοιχεία:

– Τη στάση του θύματος η οποία ήταν εμφανώς σκηνοθετημένη

– Την πόρτα του σπιτιού η οποία ήταν ορθάνοιχτη και στερεωμένη με ξύλο

– Το γεγονός πως κανείς από τους περίοικους δεν άκουσε ή αντιλήφθηκε φασαρία ή διαπληκτισμό

40χρονος

Η είσοδος του σπιτιού στο οποίο είχε βρεθεί νεκρός ο 75χρονος

Ελήφθησαν καταθέσεις από τα παιδιά του θύματος, τον γαμπρό του και τη σύζυγο του ενώ έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, με τους αστυνομικούς να καταλήγουν στα ακόλουθα:

Τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα βίντεο και οι κλήσεις που ενοχοποιούν τον 40χρονο

– Ο 40χρονος γιος του θύματος ήταν το τελευταίο άτομο που τον είδε ζωντανό και το πρώτο που τον βρήκε.

– Αν και καθ’ όλη την προανάκριση ανέφερε ότι στις 13 Ιουνίου 2022 συναντήθηκε μαζί του για χρονικό διάστημα 20-0 λεπτών, σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας παρέμεινε για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 ωρών, πράγμα που παραδέχτηκε μόνο όταν ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο εύρημα.

– Ο 40χρονος φαίνεται στην ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού τόσο στις 12 Ιουνίου 2022 όσο και στις 14 Ιουνίου 2022 να εισέρχεται και να εξέρχεται από πύλη του Αγίου Ιωάννη στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου όπως και ο ίδιος αναφέρει, ενώ στις 13 Ιουνίου του 2022 δεν εμφανίζεται.

– Τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του κατηγορούμενου βρέθηκε στην επιφάνεια ξύλινου τμήματος στο κάτω μέρος του κρεβατιού, δίπλα από το θύμα. Ο κατηγορούμενος το εξήγησε λέγοντας ότι σε προγενέστερο χρόνο είχε βοηθήσει τον πατέρα του να καθαρίσει το σπίτι, πράγμα που έρχεται σε αντιδιαστολή με την εικόνα της σκηνής του εγκλήματος που δείχνει ένα σπίτι που έχει μεγάλο χρονικό διάστημα να καθαριστεί ή τακτοποιηθεί.

– Ο κατηγορούμενος κατά την παραμονή του στην οικία του θύματος αναφέρει ότι ο πατέρας του ήταν στο κρεβάτι του φορώντας πιτζάμες ενώ βρέθηκε φορώντας ρούχα τα οποία είναι ίδια με αυτά που φαίνεται από το βιντεοληπτικό υλικό να φοράει στις 12 Ιουνίου 2022. Η 12η Ιουνίου 2022 είναι η τελευταία φορά που το θύμα εξακριβώθηκε ότι ήταν ζωντανός.

– Ο 40χρονος στις 14 Ιουνίου 2022 κι ενώ ήταν στην εργασία του, έκανε- μπροστά στους συναδέλφους του- ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του, πράγμα αδύνατο καθώς σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης ο 75χρονος ήταν ήδη νεκροός. Ο ίδιος φέρεται επίσης, να προσπάθησε να χειραγωγήσει τουλάχιστον δύο συναδέλφους του να αλλάξουν τις αρχικές τους καταθέσεις.

Το χρονικό της δολοφονίας

Στις 14 Ιουνίου 2022, γύρω στις 12:30, ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από το Κέντρο Άμεσης Δράσης (100) για ανεύρεση νεκρού σε σπίτι στην οδό Ειρήνης στη Μεσαιωνική Πόλη. Είχε βρεθεί στο πάτωμα, δεμένος πισθάγκωνα και με βρόχο στον λαιμό, χωρίς εμφανή σημάδια κακοποίησης.

Φορούσε άσπρο παντελόνι, μπλε κοντομάνικη μπλούζα, άσπρο πουκάμισο και κάλτσες.

Το κεφάλι του θύματος ακουμπούσε «προσεγμένα» σε πετσέτα ποτισμένη με αίμα ενώ ήταν επιμελώς σκεπασμένος με κουβέρτα. Το θύμα βρήκε ο 40χρονος γιος του, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι τον είχε επισκεφτεί το μεσημέρι της 13ης Ιουνίου, για μισή ώρα.

Από την τότε έρευνα δεν είχε βρεθεί το πορτοφόλι του 75χρονου που σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συγγενών έφερε πάντα μαζί του.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν βιντεοληπτικό υλικό από καταστήματα και σπίτια γύρω από το σημείο και από το σύνολο των πυλών εισόδου της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου.

Στις 16 Ιουνίου, βρέθηκε στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας το πορτοφόλι του θύματος.

Η ζωή του θύματος: «ήταν φιλήσυχος άνθρωπος που δεν πείραζε ποτέ κανέναν» δηλώνει ο 40χρονος

Από τις καταθέσεις που ελήφθησαν και την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι το θύμα είχε αποκτήσει τρία παιδιά από τον γάμο του. Τον Βαγγέλη, τον Οδυσσέα και την Κατερίνα οι οποίοι δεν έφεραν το επώνυμο του πατέρα τους καθότι η μητέρα τους δεν είχε χωρίσει νομότυπα από τον πρώην σύζυγο της.

Το θύμα διέμενε μόνο του, σε οικία που μίσθωνε, ήταν φιλήσυχο άτομο, δεν είχε αντιπαραθέσεις με τους γείτονες.  Οι μετακινήσεις του ήταν περιορισμένες και μετέβαινε για αγορές στο μίνι μάρκετ που βρίσκεται πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου.

Το θύμα δεν είχε ιδιαίτερα περιουσιακά στοιχεία και ζούσε με τη σύνταξη του ως λιμενεργάτης.

Επιπλέον, συνήθιζε να μην ασφαλίζει (κλειδώνει) τις πόρτες της οικίας του. Σύμφωνα με μαρτυρίες κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, δεν άκουσε φασαρία ή διαπληκτισμό ενώ σε συνδυασμό με την Ιατροδικαστική Έκθεση που αναφέρει ότι ο θάνατος του ήταν τουλάχιστον 12 ωρών δε δύναται να εξακριβωθεί ο ακριβής χρόνος θανάτου του.

Το «κατηγορώ» του στην αστυνομία

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου 2022, στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, ο 40χρονος κατήγγειλε τη μεγάλη καθυστέρηση των ερευνών από πλευράς των Αρχών.

«Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο η αστυνομία δεν έχει βρει ακόμα τον δολοφόνο του πατέρα μου. Έχουν περάσει τόσοι μήνες και είμαστε σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Παρότι είναι μία εύκολη εξιχνίαση, όπως έλεγαν από την αρχή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρόδου, δεν έχουν βρει ακόμα τίποτα», ανέφερε τον περασμένο Νοέμβριο ο Κουλιανός στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη στο Mega.

«Έξι μήνες και ακόμα δεν έχουμε κάποιο νέο. Βρισκόμαστε στο σκοτάδι. Όποτε ρωτάω την αστυνομία για την εξέλιξη της έρευνας, με αγνοούν. Θέλουμε να καθαρίσει το όνομά μας γιατί κατηγορούν εμένα και τον αδελφό μου…», είχε πει χαρακτηριστικά. Μέσω της εκπομπής, είχε απευθύνει έκκληση ακόμα και στον αρμόδιο υπουργό για να επισπευθούν οι έρευνες και να δικαιωθεί η μνήμη του.

Ο Καρυώτης έλεγε για τον πατέρα του ότι «ήταν φιλήσυχος άνθρωπος που δεν πείραζε ποτέ κανέναν». Εξήγησε ακόμη ότι μόνο μετά τη συνέντευξή του κινητοποιήθηκε η αστυνομία. «Αμφιβάλλω αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Πιστεύω ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος», έλεγε. Εξέφρασε ακόμη τον φόβο του ότι ο δολοφόνος «μπορεί να είναι δίπλα μας και να μην το ξέρουμε» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να το έχει κάνει κάποιος από το συγγενικό περιβάλλον, όπως λένε. Νίπτω τα χείρας μου για ό,τι κι αν συμβεί από δω και πέρα…».

Ο γιος του 75χρονου στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη
«Φοβόμαστε, κλειδαμπαρωνόμαστε μέσα στο σπίτι» , παραδέχεται ο 40χρονος

Αργότερα, τον Δεκέμβριο, κατήγγειλε ότι άγνωστοι έσπασαν στον τάφο του πατέρα του ένα διακοσμητικό που έφτιαξε ο ίδιος στη μνήμη του.

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» επανήλθε στην υπόθεση στις 16 Δεκεμβρίου με τον γιο του θύματος, Βαγγέλη, να μιλά εκ νέου για καθυστέρηση από πλευράς της Αστυνομίας καταγγέλλοντας επίσης ότι τα ξημερώματα της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου 2022, δύο ή τρεις άνδρες, αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο σπίτι όπου δολοφονήθηκε ο πατέρας τους.

«Στη γειτονιά με κατηγορούν ακόμα ότι εγώ με τον αδελφό μου σκοτώσαμε τον πατέρα μου για να πάρουμε το σπίτι. Εμένα δε με ρωτάει κανείς για το πώς αισθάνομαι αυτή τη στιγμή. Για το πώς είναι η ψυχολογία μου… Η καθημερινότητά μου είναι δουλειά, σπίτι, νεκροταφείο και νεκροταφείο, σπίτι, δουλειά», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα που δεν θα έχω τον πατέρα μου μαζί μου. Η μητέρα μου είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Η αδελφή μου το ίδιο. Για εμάς αυτό δεν έχει τελειώσει. Δεν έχουμε κάποιο νέο ούτε από την Ασφάλεια της Ρόδου, ούτε τίποτα. Είμαστε σε ένα μαύρο σκοτάδι μέχρι στιγμής. Όσο κυκλοφορεί ο δολοφόνος του πατέρα μου έξω, φοβόμαστε, κλειδαμπαρωνόμαστε μέσα στο σπίτι», είχε καταλήξει.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: