Γνωστός παρουσιαστής στα δίχτυα της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος: Κατηγορείται για απάτες άνω των 22 εκατομμυρίων ευρώ

February 22, 2023
Πόρισμα «φωτιά» της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος σε βάρος πασίγνωστου παρουσιαστή.

Στα δίχτυα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος «πιάστηκε» σύμφωνα με το reader.gr γνωστός παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών.


Διαφ.

Ο γνωστός παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών φέρεται να είναι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Το πόρισμα των ελεγκτικών Αρχών κάνει λόγο για φοροδιαφυγή ύψους 20 εκατ. ευρώ, ζητείται η δέσμευση των προσωπικών του λογαριασμών, ενώ στην όλη «μπίζνα» φέρονται να συμμετέχουν πολλοί στενοί συνεργάτες του. Έτσι δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία καθώς και συνεργατών του με διάταξη του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με πόρισμα της Αρχής που διαβιβάστηκε ήδη στον Οικονομικό εισαγγελέα, υπάρχουν ενδείξεις για την τέλεση από μέρους του ιδίου και των συνεργατών του αξιόποινων πράξεων όπως απάτη, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με τον παρουσιαστή να φέρεται ως διευθυντής της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των εκπροσώπων των εταιρειών του εμφανίζεται με κλεμένο διαβατήριο, ενώ άλλος βρίσκεται στη φυλακή για υπόθεση ναρκωτικών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο πόρισμα αναφέρονται τα ονόματα 5 συνεργατών του.

Ειδικότερα ο συγκεκριμένος φέρεται να προκάλεσε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία άνω των 20 εκ. ευρώ καθώς λάμβανε κρατικές ενισχύσεις ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι είχε συστήσει εικονικές εταιρείες παραγωγής με εκπροσώπους «αχυράνθρωπους». Σε αυτές δηλώνονταν εργαζόμενοι που εμφανίζονταν να πληρώνονται από άλλες εταιρείες ενώ δεν καταβάλλονταν και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Παράλληλα φέρεται να μην πλήρωνε φόρους και να εισέπραττε επιστροφές από ΦΠΑ. Να σημειωθεί ότι εις βάρος του είχε σχηματιστεί κι άλλη δικογραφία από το 2021 στην Οικονομική Εισαγγελία με διερευνώμενα αδικήματα την φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.Πηγή

Διαβάστε επίσης: