Μαμά αφαιρεί το μακιγιάζ από κούκλες και τις ξαναντύνει για να μοιάζουν με κανονικά κopίτσια

February 26, 2023

Μαμά αφαιρεί το μακιγιάζ από κούκλες και τις ξαναντύνει για να μοιάζουν με κανονικά κopίτσια



Πόσο πιο όμορφες είναι οι δικές της κούκλες! ????

 



Πόσες φορές, καθώς χαζεύουμε παιχνίδια, δεν έχουμε αναρωτηθεί αν οι κούκλες που προορίζονται για τις κόρες μας δεν είναι λίγο πιο… φτιασιδωμένες απ’ ότι χρειάζεται;

Και ταυτόχρονα, λίγο πιο «ψεύτικες» και υπερβολικά εναρμονισμένες με συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς που μόνο καλό δεν έχουν κάνει στις γυναίκες και ειδικά στα έφηβα κopίτσια.

Ίσως αυτό να σκέφτηκε και αυτή η γυναίκα από την Αυστραλία όταν είδε μια συλλογή από κούκλες bratz σε ένα παλιατζίδικο κι αποφάσισε να τις πάρει και να τις κάνει πιο… αληθινές!

 

 

Πριν από λίγα χρόνια, η Σόνια Σινγκ βρέθηκε χωρίς δουλειά κι άρχισε να γεμίζει τον χρόνο της κάνοντας κάτι που της άρεσε από μικρή: να παίζει με κούκλες. Με μία διαφορά. Αντί να παίζει με τις κούκλες όπως τις βρίσκει, άρχισε να τις μεταποιεί με βάση το πως θα έμοιαζαν αν δεν είχαν όλο αυτό το μακιγιάζ και τα φανταχτερά ρούχα.

Τότε έγινε κάτι που δεν περίμενε ποτέ. Οι χειροτεχνίες της, που ονόμασε «Tree Change Dolls» και αποφάσισε να πουλήσει online, έγιναν viral κι όλος ο πλανήτης βρέθηκε να μιλά για την κοπέλα απ’ την Τασμανία που φτιάχνει κούκλες με τις οποίες τα μικρά κopίτσια μπορούν να ταυτιστούν πραγματικά κι όχι κακέκτυπα παρωχημένων μοντέλων ομορφιάς.

 

«Αυτές οι κούκλες προέρχονται από παλιαζίδικα της Τασμανίας, όπου τις είχαν παρατήσει. Έτσι, “επέλεξαν” να αλλάξουν στιλ κι από γκλαμουράτες να γίνουν πιο γήινες.

Εγώ αναλαμβάνω να τις ξαναβάψω και να φτιάξω τα παπούτσια τους, ενώ η μαμά μου πλέκει τα ρούχα τους», λέει η Σινγκ περιγράφοντας με λίγα λόγια την κεντρική ιδέα και τη διαδικασία της.

Συνεχίζοντας σημειώνει πως εκείνη και οι αδερφές της μεγάλωσαν παίζοντας με χειροποίητα ή μεταχειρισμένα παιχνίδια που συχνά έπρεπε να επιδιορθώσουν ή να μεταποιήσουν. Από εκεί πηγάζει και η αγάπη της γι’ αυτό που κάνει και η ανάγκη της, ίσως, να δώσει σ’ αυτές τις παρατημένες κούκλες μια «δεύτερη ευκαιρία στη ζωή», όπως λέει.

 

Πηγή: boredpanda.com/mama365

 

Διαβάστε επίσης: