Τέμπη: Τι λέει καθηγήτρια φοιτήτριας που νοσηλεύεται διασωληνωμένη και βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι

March 10, 2023

Τέμπη: Τι λέει καθηγήτρια φοιτήτριας που νοσηλεύεται διασωληνωμένη και βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι


Διαφ.

Η Ανυσία βρισκόταν στο «τρένο του θανάτου» και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου

Η Mατούλα Σκαλτσά είναι καθηγήτρια της τραυματισμένης Ανυσία Λιούρη. Η νεαρή κοπέλα είναι φοιτήτρια στο ΑΠΘ, και βρίσκεται διασωληνωμένη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, καθώς είναι πολυτραυματίας, λόγω της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.«Έχει πολύ μακρύ δρόμο μπροστά της»

Αρχικά η κα Σκαλτσά μίλησε για την κατάσταση της υγείας της νεαρής κοπέλας: «Έχει πολύ μακρύ δρόμο μπροστά της, έκανε την πρώτη εγχείρηση. Έχει πολλαπλά εγκαύματα».

Τι ανέφερε το τελευταίο έγγραφο της ΡΑΣ για τα προβλήματα στον ΟΣΕ και τι απάντησε ο οργανισμός
Η κοπέλα καθόταν στο δεύτερο βαγόνι και πετάχτηκε έξω.

Όπως περιέγραψε η κα. Σκαλτσά: «Έχει και πολλαπλά κατάγματα στην σπονδυλική στήλη, αλλά δεν έχει πειραχτεί ο νωτιαίος μυελός της. Είναι ακόμα σε καταστολή. Αλλά έχει ακόμη δρόμο μπροστά της, έχει πολύ δρόμο.

«Είναι στο Παπανικολάου, την έχουν φέρει στη Μονάδα Εγκαυμάτων, επειδή είχε εγκαύματα τρίτου βαθμού».

«Εξαιρετική φοιτήτρια»

«Ήταν πάρα πολύ καλή φοιτήτρια, εξαιρετική φοιτήτρια. Προσεκτική, σκεπτόμενη, σοβαρή πραγματικά παρά πολύ καλό παιδί», ανέφερε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια της.

Στην συνέχεια, τόνισε ότι πολύ ήταν οι άνθρωποι που κινητοποιήθηκαν στο αίτημα της αιμοδοσίας και από το γραφείο και από το μεταπτυχιακό τμήμα και ανέφερε ότι όλοι είναι συγκλονισμένοι με το περιστατικό.

Σχετικά με τα νέα της υγείας της νεαρής κοπέλας η καθηγήτρια επικοινωνεί με την θεία της και σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορέσει να βγει από την μηχανική υποστήριξη η Ανυσία και να «συνδεθεί» με το κόσμο.


Πηγή