«Είδα αυτό στον λαιμό της»: Γιατρός έκανε διάγνωση σε γυναίκα που ήταν στην τηλεόραση και της έσωσε τη ζωή

March 26, 2023

«Είδα αυτό στον λαιμό της»: Γιατρός έκανε διάγνωση σε γυναίκα που ήταν στην τηλεόραση και της έσωσε τη ζωή


Διαφ.

Ένας ιδιαίτερα οξυδερκής και παρατηρητικός γιατρός από την Αμερική, κατάφερε να εντοπίσει καρκίνωμα στο λαιμό (θυρεοειδή) μιας γυναίκας από την τηλεόραση και έπειτα από αγώνα, να την ειδοποιήσει ώστε να λάβει την κατάλληλη θεραπεία.



Ο δρ. Erich Voigt, ένας χειρούργος ωτορινολαρυγγολόγος από τη Νέα Υόρκη απλά παρακολουθούσε την εκπομπή «Hunt Bargain Hunt», όταν παρατήρησε ένα μικρό εξόγκωμα στον λαιμό μιας από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα. Ήταν κάτι που μόνο ένας εκπαιδευμένος γιατρός θα αναγνώριζε ότι χρειάζεται προσοχή και περαιτέρω εξετάσεις.

«Παρατήρησα ότι είχε ένα εξόγκωμα στον λαιμό της», δήλωσε ο Voigt στο ABC News. «Και ως χειρουργός, είμαι εκπαιδευμένος να παρατηρήσω αυτά τα πράγματα.»

Ο δρ. Voigt συνειδητοποίησε αμέσως ότι θα μπορούσε να κάτι σοβαρό αυτό που πρόσεξε και ότι η γυναίκα έπρεπε να κάνει σχετικές εξετάσεις, αν και δεν είχε ιδέα ποια ήταν, μιας και στην εκπομπή δεν αναφέρθηκε ποτέ το επώνυμό της.

Ο δρ. Voigt απευθύνθηκε στους φίλους του στο Facebook για βοήθεια. Ανέβασε ένα κομμάτι της εκπομπής που απεικόνιζε τη γυναίκα και ζήτησε από τους φίλους του αν ήξεραν πώς θα μπορούσε να έρθει σε επαφή μαζί της.

“Παρακολουθώ τηλεοπτική εκπομπή και παρατηρώ ότι αυτή η γυναίκα έχει μια μάζα θυρεοειδούς στο αριστερό μέρος του λαιμού της. Χρειάζεται ένα υπερηχογράφημα και βιοψία”, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook. “Αναρωτιέμαι αν το ξέρει και ελπίζω ότι ο όγκος να είναι καλοήθης”.

Τελικά, μέσα από το Facebook κατάφερε να εντοπίσει την 32χρονη Nicole McGuinness, από την Βόρεια Καρολίνα, η οποία αποδείχτηκε πως ήταν πράγματι η γυναίκα που είχε δει στην TV.

Ο δρ. Voigt την συμβούλευσε να κάνει υπερηχογράφημα και βιοψία στον όγκο. Παρόλο που είχε ήδη επιβιώσει από καρκίνο του εγκεφάλου, οι γιατροί της McGuinness δεν είχαν παρατηρήσει το εξόγκωμα στον λαιμό της. Πήγε να δει έναν ειδικό και τελικά διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς.

«Είναι απλά ένα θαύμα, κατά τη γνώμη μου, που είδε αυτό στην τηλεόραση», δήλωσε η McGuinness στο ABC News. «Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο ευγνώμων είμαι.»


Πηγή

Διαβάστε επίσης: