Τη σκότωσε και γελούσε μέσα στο δικαστήριο: «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για τον φονιά της 43χρονης φαρμακοποιού

April 2, 2023

Τη σκότωσε και γελούσε μέσα στο δικαστήριο: «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για τον φονιά της 43χρονης φαρμακοποιού



Τον Μάιο του 2022 η δολοφονία της 43χρονης Αίντας είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο αλλά και την τοπική κοινωνία της Καβάλας. Ο 55χρονος σκότωσε τη 43χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Ο 55χρονος εργαζόταν σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία και πραγματοποίησε την 20η γυναικοκτονία τους τελευταίους 17 μήνες και με την 43χρονη Αίντα είχαν δύο παιδιά, ηλικίας 6 και 10 ετών.



«Ο δράστης πίστευε ότι η 43χρονη Αΐντα του άνηκε, γι’ αυτό την σκότωσε»

Χθές Παρασκευή έγινε η δίκη για την δολοφονία της 43χρονης Αίντας και το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κοζάνης επέβαλε ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στον 55χρονο για την δολοφονία της 43χρονης συζύγου του μέσα στο φαρμακείο της στην Καβάλα, τον Μάιο του 2022.

Ισόβια στον 55χρονο που δολοφόνησε τη σύζυγό του μέσα στο φαρμακείο της

Όπως ανέφερε η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Ελπίδα Κεβρεκάκη διαφώνησε με την απόφαση «Του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η απόφαση δεν είναι ορθή και θα προσφύγουμε στο ανώτατο δικαστήριο», ανέφερε η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Ελπίδα Κεβρεκάκη.

Ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Μανώλης Βονικάκης δήλωσε: «Το δικαστήριο έβγαλε μια δίκαιη απόφαση και καταδίκασε τον συζυγοκτόνο για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Παρά την αυστηροτέρα των ποινών οι συγγενείς νιώθουν το ίδιο πένθος. Η απολογία του ήταν μια ύβρις στη μνήμη της νεκρής και στο πένθος της οικογένειας».

«Την ώρα της απολογίας του γέλασε πέντε φορές ενώ δεν δάκρυσε ποτέ. Προσέβαλε τη μνήμη της γυναίκας του. Σκότωσε τη γυναίκα του, τη μητέρα των παιδιών του για δεύτερη φορά. Την πρώτη με τα ίδια του τα χέρια και τη δεύτερη με τα λόγια του στο δικαστήριο. Κατά την απολογία του είχε ένα ναρκισσιστικό παραλήρημα λέγοντας “όταν μου είπε ότι χωρίζουμε, θυμήθηκα τον χωρισμό των γονιών μου που είχα ζήσει σαν παιδί κι ένιωσα ότι γκρεμίζεται η εκκλησία που είχα χτίσει τόσα χρόνια και την σκότωσα”» είχε πει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Αΐντα, Μανώλης Βονικάκης.

«Δεν νιώθω ανακούφιση για το παιδί μου» ήταν τα λόγια της χαροκαμένης μητέρας της 43χρονης φαρμακοποιού

Τι είχε πει όταν συνελήφθη ο 55χρονος συζυγοκτόνος

Ο 55χρονος μιλώντας στους αστυνομικούς μετά τη δολοφονία είχε πει: «Βρισκόμασταν με την Αΐντα στο κουζινάκι του φαρμακείου. Λογομαχήσαμε. Προσπάθησα να την πείσω άλλη μία φορά να μη φύγει. Μου είπε ότι “θα ζητήσω διαζύγιο”. Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου. Την έσφιξα στο λαιμό χωρίς να καταλάβω πόσο δυνατά. Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή αποφάσισα να βάλω τέλος στη ζωή μου. Δεν ήθελα να την σκοτώσω».

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος της ήταν βίαιος και αιτία θανάτου ο στραγγαλισμός. Ο 55χρονος έσφιξε τα δάχτυλά του σαν τανάλια στον λαιμό της 43χρονηςΑίντας και τα «έλυσε» όταν το θύμα είχε σταματήσει να αναπνέει…


Πηγή

Διαβάστε επίσης: