Μετανιωμένη η Μαρία Ιωαννίδου: ” Έτσι έχασα όλη μου την περιουσία. Ήταν ένα λάθος που θα το πληρώνω για πάντα”

April 3, 2023
Η Μαρία Ιωαννίδου αισθάνεται μετανιωμένη, καθώς έχασε ολόκληρη της την περιουσία. Αναγνωρίζει ότι έκανε ένα λάθος και θα πληρώσει τις συνέπειες του για πάντα.

Μετανιωμένη η Μαρία Ιωαννίδου: Έτσι έχασα όλη μου την περιουσία. Ήταν ένα λάθος που θα το πληρώνω για πάντα



Την Μαρία Ιωαννίδου την αγαπήσαμε και την απολαύσαμε για τις χορευτικές της ικανότητες μέσα από δεκάδες ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου. Μπορεί άνετα να οικειοποιηθεί τον τίτλο της “Εθνικής μας χορεύτριας” ενώ φέτος είχαμε την χαρά να την δούμε σειρά του ΑΝΤ1 “Μην ψαρώνεις” όπου υποδύθηκε μια σούπερ γιαγιά στο πλευρό της Μαρίας Λεκκάκη και του Θοδωρή Αθερίδη.



Η Μαρία Ιωαννίδου έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη

Η Μαρία Ιωαννίδου έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη στο gossip-tv και μίλησε τόσο για την προσωπική αλλά και την επαγγελματική ζωή της. Η ηθοποιός αναφέρθηκε στην καριέρα της, στα βιβλία της, τον Φρέντι Γερμανό, στη Ναταλία Γερμανού αλλά και στην ηλικία της. Η ίδια πριν από μερικούς μήνες κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο Άνω Τελεία το οποίο, όπως αποκάλυψε, θα γίνει τηλεοπτικό σήριαλ.

Θα ήθελα να μιλήσουμε για το βιβλίο σας αρχικά, Άνω Τελεία ο τίτλος. Διανύετε μία αρκετά δημιουργική περίοδο και θα ήθελα να μου πείτε για αυτή.

Αν υποθέσουμε πως δημιουργικό είναι το να γεννάς ένα βιβλίο, τότε ναι, είναι πραγματικά πολύ σημαντικό τουλάχιστον όταν το γράφεις γιατί μετά αρχίζουν οι αγωνίες ”πώς να το κυκλοφορήσω, πώς να το κινήσω, πώς να γίνει γνωστό, να κινηθεί, να το διαφημίσω, να το τρέξω, δουλειές που δεν είναι τόσο ευχάριστες. Το πιο ευαίσθητο και το πιο συγκινητικό είναι όταν το γράφεις. Επειδή είναι βιογραφία, πας πίσω, συναντάς ανθρώπους ξανά όπως τους γονείς σου, τον αδερφό μου που τον έχασα πολύ πολύ νέα, φίλους, καταστάσεις, εποχές. Εντάξει, είναι συγκινητικό. Εγώ πάντα έγραφα. Μάλιστα, μικρή είχαμε πάρει και ένα βραβείο με τον μπαμπά μου γιατί ήταν και αυτός πολύ της κουλτούρας και του γραπτού.

Θέλω να πω ότι με το βιβλίο και το γράψιμο γενικά, έχω στενές σχέσεις. Το συγκεκριμένο γράφτηκε από μία ανάγκη εσωτερική. Εγώ είμαι άνθρωπος, που μου αρέσει να δουλεύω, να δημιουργώ, να προσφέρω. Δεν έχω μάθει να κάθομαι στο καναπέ μου και να βλέπω τηλεόραση και ούτε ήρθε η ώρα.

Μαρία Ιωαννίδου: Ο Φρέντι μου έλεγε να γράφω

Ο Φρέντι μου έλεγε να γράφω, μου έλεγε “Παπάκι, να μάθεις να γράφεις, σου πάει, αλλά όταν γράφεις ούτε θα παίζεις, ούτε θα χορεύεις γιατί το γραπτό θέλει αφοσίωση.

Ο Φρέντι Γερμανός συνέβαλε σε αυτή σας την ενασχόληση και τη δημιουργία;

Πάντα συμβάλλει. Πάντα συμβάλλει, από τότε που μπήκε στη ζωή μου συμβάλλει και μέχρι να πεθάνω, μέχρι να έρθει η διαδρομή στο τέλος της, θα συμβάλλει. Μέχρι να συναντηθούμε. Η αλήθεια είναι ότι επηρεάστηκα πάρα πολύ με έναν άνθρωπο μπεστσελαρίστα και συγγραφέα και όλα αυτά που ήταν ο Φρέντι γιατί ήμουν από 18 χρονών μαζί του, 18-19, όταν χώρισα με τον Σειληνό και επηρεάστηκα. Αλλά εκείνος μου έλεγε να γράφω, μου έλεγε “Παπάκι, να μάθεις να γράφεις, σου πάει, αλλά όταν γράφεις ούτε θα παίζεις, ούτε θα χορεύεις γιατί το γραπτό θέλει αφοσίωση.

Με τον πατέρα μου, είχαμε τσακωθεί, γιατί πίστευε κι αυτός ότι γράφω πολύ καλά και ήθελε να γίνω συγγραφέας, εγώ όμως αγαπούσα την τέχνη μου, αγαπούσα το χορό και δεν τον άκουσα. Είχαμε μεγάλες κόντρες γι’ αυτό. Δεν το μετάνιωσα ποτέ που δεν έγινα συγγραφέας. Ήδη οι εκδόσεις μου ζήτησαν να γράψω και δεύτερο.

Αν τελικά αυτό μεταφερθεί στην τηλεόραση θα σας δούμε και εσάς;

Ναι, εγώ θα παίξω την ηλικία μου μετά τα 50 γιατί το βιβλίο ξεκινάει από τότε που γεννήθηκα. Τους μικρότερους ρόλους θα τους δώσουμε σε… παιδιά με οντισιόν και τα λοιπά και τον κυρίως ρόλο που θα είναι μεταξύ 30 και 50 θα τον πάρει μια επώνυμη ηθοποιός.

Εσείς έχετε σκεφτεί κάποια;

Θα πρέπει να το παίξει μια επώνυμη. Όχι, είναι δύσκολο, είναι δύσκολο γιατί… πρέπει να τα λέει υποκριτικά… να χορεύει και να τραγουδάει… και να μου μοιάζει και λίγο.

Δεν μου αρέσει όταν κάνεις βιογραφία που έχουν γίνει… να μην φέρνει λίγο στο κεντρικό πρόσωπο.

H πιθανότητα να δούμε στο τελευταίο επεισόδιο και τη Ναταλία Γερμανού

Υπάρχει η πιθανότητα να δούμε στο τελευταίο επεισόδιο και τη Ναταλία Γερμανού;

Εγώ θα της το προτείνω της Ναταλίας, εμμέσως έχω αφήσει κάποιες αιχμές σε συνεντεύξεις μου. Γιατί παίζει μέσα η Ναταλία. Εάν επιθυμεί, γιατί αυτό δεν γίνεται με το ζόρι, με μεγάλη χαρά. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να συμβεί. Αλλά αυτό είναι προχωρημένο και είναι ακόμα όνειρο απατηλό. Θα δούμε.

sizes=(max-width:

Λάθος επιλογές κάνατε στην πορεία σας;

Μαρία Ιωαννίδου: Οι λάθος επιλογές

Τις περισσότερες. Είμαι ένα λάθος. Όχι μόνο στο παρελθόν μου, αλλά και στο παρόν μου. Έχω κάνει πάρα πολλά λάθη. Όχι γιατί είμαι χαζή, αλλά γιατί είμαι παρορμητική και είμαι και από τους ανθρώπους που εμπιστεύονται. Έτσι έχασα όλη μου την περιουσία γιατί εμπιστεύτηκα λάθος άνθρωπο, μια δήθεν φίλη που μπήκε στη ζωή μου γιατί ήταν μανιακή, ήθελε να μου μοιάσει σε όλα. Αυτό δεν γινόταν βέβαια, έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται αλλά και γενικώς δεν τα είχε, ούτε καλλιτέχνης ήταν, ούτε θα μπορούσε να γίνει. Την εμπιστεύτηκα και έχασα όλη μου την περιουσία. Ήταν ένα λάθος χοντρό που θα το πληρώνω για πάντα. Έχασα διαμερίσματα, πίνακες, ενθύμια, χρυσαφικά, ενθύμια του Φρέντι, της μαμάς μου, των γονιών μου. Ήθελα να φτιάξω ένα δικό μου θέατρο και λόγω της αφέλειάς μου. Ξέρετε, η τσιχλόφουσκα από τις ταινίες γιατί είχα μασήσει πολλές, ήταν ένα τεράστιο λάθος μου. Ένα άλλο μεγάλο λάθος μου ήταν που δεν έκανα παιδί. Γενικώς κάνω λάθη σε σχέση με την εμπιστοσύνη μου σε λάθος ανθρώπους.

Τη Ναταλία τη νιώσατε κόρη σας;

sizes=(max-width:

Και κόρη και μικρή μου αδελφή γιατί εγώ ήμουν στα 18 τότε. Κάναμε παρέα και ήταν η πρώτη που μου μίλησε για τα προσωπικά της και για τον αγαπημένο της. Της έδωσα συμβουλές και την κατηύθυνα περισσότερο. Δεν έχω τίποτα με τη Ναταλία. Δεν είμαστε σκοτωμένες, απλώς διατυπώνω ένα παράπονο.

Η πικρία όμως που έχετε με τη Ναταλία σάς έχει μείνει από τότε που σας ζήτησε να αποχαιρετήσετε τον πατέρα της; Ο κάθε άνθρωπος δεν αντιδρά διαφορετικά σκεπτόμενος την ιδέα του θανάτου;

Πικρία μού έχει μείνει γιατί ήμασταν οικογένεια. Δεν με καλεί ούτε στην εκπομπή της και με πείραξε όταν ένας συνεργάτης της μίλησε απρεπώς για εμένα. Η σχέση μου με τον Φρέντι είναι ιερή. Βγήκε ο συνεργάτης της και είπε πως είχα σχέση με τον Γιώργο Κιμούλη. Η σχέση αυτή δεν έγινε παράλληλα με τον Γερμανό. Είχαμε κάνει ένα διάλειμμα. Το θέμα αναφέρθηκε στην εκπομπή της και αφού είχαν πει όλα αυτά για να το πάρουν πίσω, είπε η Ναταλία μήπως ήταν τότε που είχε γίνει αυτό το διάλειμμα ανάμεσα στον μπαμπά και το παπάκι; Αυτό με πείραξε πολύ. Κρατήστε πως αυτή η χαρούμενη οικογένεια δεν είναι πια οικογένεια. Δεν έχουμε τσακωθεί αλλά εκείνη δεν έχει χρόνο. Δεν έχουμε σχέση πλέον και τελείωσε.

Στην περιπέτεια της υγείας σας ήταν κοντά σας;

Όχι, αλλά με έπαιρνε τηλέφωνο.

Μαρία Ιωαννίδου: Η σχέση της με τον χρόνο

Η σχέση σας με τον χρόνο;

Κακή, η χειρότερη. Από μικρό παιδί έκρυβα τα χρόνια μου. Όλοι οι καλλιτέχνες έχουν βγάλει την ηλικία τους από τη Google. Η μηχανή αναζήτησης πλέον έφτασε να μας κλέβει και ρόλους διότι θα δει ο άλλος την ηλικία σου και θα πει πως δεν κάνεις για τον ρόλο. Είμαι μια ώριμη γυναίκα, αλλά δεν φαίνομαι πάνω από 45-50 γιατί έχω όλα εκείνα τα στοιχεία που με δείχνουν τόσο. Με ευνοεί ευτυχώς η φύση και το DNA της μαμάς μου.

Κώστας Τσουρός: Όσα λέει η Μαρία Ιωαννίδου για την Ναταλία Γερμανού είναι προσβλητικά!


Πηγή

Διαβάστε επίσης: