Ιταλία: Παππούς υιοθέτησε το «Δεν πληρώνω διόδια» – Τώρα χρωστάει 4.000 ευρώ σε πρόστιμα

April 3, 2023
Ιταλία: Ένας παππούς αποφάσισε να μην πληρώνει διόδια. Ωστόσο, τώρα οφείλει περίπου 4.000 ευρώ σε πρόστιμα.

Ιταλία: Παππούς υιοθέτησε το Δεν πληρώνω διόδια – Τώρα χρωστάει 4.000 ευρώ σε πρόστιμα


Διαφ.

Για να αποφύγει την πληρωμή των διοδίων κολλούσε στο προπορευόμενο όχημα και πριν πέσει η μπάρα έφευγε μαζί με αυτό.

 



Ένας Ιταλός, 80 ετών, με το παρατσούκλι Nonno Sprint κινδυνεύει να βρεθεί ενώπιον των δικαστών αφού απέφευγε να πληρώνει τα διόδια στους αυτοκινητόδρουμους που οδηγούσε. Αυτό το ποσό πλέον έχει φτάσει στα 4000 ευρώ.

Με το Fiat Punto του, ο 80χρονος, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Μάριο, ταξίδεψε πολύ μακριά στους αυτοκινητόδρομους της Ιταλίας για δύο χρόνια χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ.

Ο ίδιος υποστήριζε ότι οι τιμές των διόδιων στους Ιταλικούς αυτοκινητοδρόμους είναι πολύ μεγάλες. Μάλιστα πιστεύει ότι δεν αξίζει τον κόπο να δίνει αυτά τα χρήματα γιατί δεν είχε καλή εξυπηρέτηση , σύμφωνα με τη Corriere della Sera.

Για να αποφύγει την πληρωμή των διοδίων κολλούσε στο προπορευόμενο όχημα και πριν πέσει η μπάρα έφευγε μαζί με αυτό.

Ο Μάριο, ο οποίος ζει σε οίκο ευγηρίας στο Φιούγκι του Λάτσιο, χρησιμοποίησε την ίδια τακτική στις εξόδους του αυτοκινητόδρομου.

width=600

Τελικά συνελήφθη αφού οι εργαζόμενοι της Autostrade μπόρεσαν να αναγνωρίσουν το Fiat Punto του Μάριο από τα πλάνα από τις κάμερες παρακολούθησης σε κάθε μια από τις πύλες διοδίων που περνούσε.

Η Autostrade διαπίστωσε ότι ο Μάριο είχε περάσει χωρίς να πληρώσει από σταθμούς διοδίων της Ρώμη και της Νάπολη. Κινδυνεύει να δικαστεί, εκτός και αν πληρώσει τα 4.000 ευρώ που χρωστάει, αλλά αρνείται να το κάνει.

Δεν πληρώνω, φέρεται να είπε στον δικηγόρο του. Ο αυτοκινητόδρομος είναι δημόσια υπηρεσία, δεν μπορούν να χρεώσουν διόδια. Για να μην αναφέρουμε ότι οι τιμές είναι πολύ υψηλές για την προσφερόμενη υπηρεσία.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ο Μάριο είπε στον δικηγόρο του ότι οδηγούσε τη νύχτα λόγω της πλήξης που ένοιωθε στον οίκο ευγηρίας.

Πηγή: Guardian

Διαβάστε επίσης: