Μάχη δίχως αύριο: 2 γκρίζες φάλαινες δέχθηκαν επίθεση από 30 όρκες (vid)

April 3, 2023
Μια αναμέτρηση χωρίς αύριο: Δύο γκρίζες φάλαινες δέχθηκαν επίθεση από μια ομάδα 30 όρκων (vid). Δύο γκρίζες φάλαινες βρέθηκαν πρόσφατα σε μια οδυνηρή μάχη στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια, καθώς αναγκάστηκαν να αποκρούσουν μια άγρια επίθεση από ένα κοπάδι τριάντα φαλαινών – δολοφόνων.

Δύο γκρίζες φάλαινες βρέθηκαν πρόσφατα σε μια οδυνηρή μάχη στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνια, καθώς αναγκάστηκαν να αποκρούσουν μια άγρια επίθεση από ένα κοπάδι τριάντα φαλαινών – δολοφόνων. Το φρικιαστικό γεγονός διήρκεσε για εξαντλητικές πέντε ώρες προτού οι γκρίζες φάλαινες καταφέρουν τελικά να ξεφύγουν.


Διαφ.

Η επίθεση έλαβε χώρα κοντά στον κόλπο του Μοντερέι, γνωστή περιοχή τροφοληψίας των γκρίζων φαλαινών κατά τη διάρκεια της ετήσιας μετανάστευσής τους από το Μεξικό στην Αλάσκα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι φάλαινες-δολοφόνοι περικύκλωσαν τις δύο γκρίζες φάλαινες και άρχισαν να τους επιτίθενται από όλες τις πλευρές, χρησιμοποιώντας τα ισχυρά σαγόνια και δόντια τους για να προσπαθήσουν να εξοντώσουν το θήραμά τους.

Οι γκρίζες φάλαινες αντεπιτέθηκαν με όλη τους τη δύναμη, χρησιμοποιώντας τις ουρές τους για να δημιουργήσουν κύματα και να αποκρούσουν τους επιτιθέμενους. Παρά τις προσπάθειές τους, όμως, οι φάλαινες-δολοφόνοι συνέχισαν να έρχονται, καταδιώκοντας ανελέητα τις γκρίζες φάλαινες και προσπαθώντας να τις χωρίσουν η μία από την άλλη.

Κατά τη διάρκεια της πεντάωρης μάχης, οι γκρίζες φάλαινες υπέστησαν πολλά τραύματα, συμπεριλαμβανομένων βαθιών κοψιμάτων και δαγκωμάτων στο δέρμα τους. Ήταν εμφανώς εξαντλημένες και σε απόγνωση, αλλά αρνήθηκαν να τα παρατήσουν, συνεχίζοντας να αντιστέκονται με όλες τους τις δυνάμεις στους επιτιθέμενους.

Τελικά, οι γκρίζες φάλαινες κατάφεραν να απελευθερωθούν από τις φάλαινες-δολοφόνους και να διαφύγουν σε ασφαλές μέρος. Το περιστατικό ήταν μια έντονη υπενθύμιση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άγρια ζώα και της απίστευτης ανθεκτικότητας και δύναμης που διαθέτουν μπροστά στις αντιξοότητες.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: