Τέρενς Κουίκ: Ο αδιάφορος πατέρας του, οι 2 γάμοι, τα διαζύγια, το «μπλέξιμο» με την πολιτική & η εξαφάνιση

April 6, 2023
Ο Τέρενς Κουίκ είχε έναν αδιάφορο πατέρα που παντρεύτηκε δύο φορές και χώρισε. Ο ίδιος ενεπλάκη στην πολιτική και τελικά χάθηκε από το προσκήνιο.

Τέρενς Κουίκ: Ο αδιάφορος πατέρας του, οι 2 γάμοι, τα διαζύγια, το μπλέξιμο με την πολιτική & η εξαφάνιση



Ο έγκριτος δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 18 Φεβρουαρίου του 1947. Σπούδασε, για ένα χρόνο, στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή και είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου.



Της: Έπη Τρίμη

Ο Τέρενς Κουίκ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και όπως έχει αφηγηθεί, ο πατέρας του ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για τον γιο του. Από παιδί που χώρισαν οι γονείς του, είδε τον πατέρα του μόνο 3 φορές. Και η τρίτη και τελευταία λίγο πριν ο πατέρας του πεθάνει.Με σημάδεψε πέρα από τη μητέρα μου και ο πατέρας μου. Τον αγαπούσα, ανεξάρτητα αν εκείνος από τότε που χώρισαν -όταν ήμουν έξι χρονών- με είδε στη ζωή του δυο φορές. Η τρίτη ήταν παραμονές πριν πεθάνει. Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για μένα, αλλά για κάποιο λόγο τον αγαπούσα, είχε πει σε συνέντευξή του στο Εγώ.

data-index=1

Προσωπική ζωή

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή παντρεύτηκε δύο φορές αλλά στην πορεία χώρισε ενώ έχει τρία παιδιά και 2 εγγόνια. Ο ίδιος είχε εξομολογηθεί το 2011 στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου: Θα ήθελα πάρα πολύ να είμαι ένας τόσο καλός πατέρας όσο είναι ο Ρίτσαρντ, θα ήθελα πάρα πολύ να είχα φτιάξει τελικά μία γερή οικογένεια, όπως στεριώνει η δική του -και χτυπάω ξύλο και να στεριώνει για πάντα. Θα ήθελα πάρα πολύ για παράδειγμα η δουλειά μου να μη μου έχει φάει, είτε γάμους, είτε οικογένειες.

data-index=2

Η δημοσιογραφική πορεία

Ο Τέρενς Κουίκ είχε ήδη ένα χρόνο σπουδών στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης, αλλά την άφησε γιατί ήθελε να ακολουθήσει το δρόμο της Δημοσιογραφίας και της Επικοινωνίας, με συναφείς σπουδές.

Από το 1966 εργάσθηκε στις εφημερίδες Έθνος, Φως των Σπορ, Σημερινά και ως ανταποκριτής στην Αθήνα της εφημερίδας The Sun.

Επί σειρά ετών παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων τόσο στην κρατική τηλεόραση, όσο και στον ΑΝΤ1.

Την άνοιξη του 1992 και για τα επόμενα 2 χρόνια παρουσίαζε την εβδομαδιαία εκπομπή Απόψε με τον Τέρενς Κουίκ στη βραδινή ζώνη με προσκεκλημένους απ’ όλα τα στερεώματα και μετά από ένα χρόνο είχε την επιμέλεια και παρουσίαση της εκπομπής Μαζί την Κυριακή στη μεσημεριανή ζώνη. Παράλληλα εργάστηκε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 παρουσιάζοντας την ενημερωτική εκπομπή Πρωινή γραμμή.

Στη συνέχεια παρουσίαζε καθημερινή πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο Star Channel. Ακολούθησε η καθημερινή εμφάνιση του με την εκπομπή Καλημέρα με τον Τέρενς στον τηλεοπτικό σταθμό Alter Channel.

Το 2008, στη Θεσσαλονίκη και από το κανάλι της ΕΤ3 παρουσίαζε για δεύτερη φορά την εκπομπή Απόψε με τον Τέρενς Κουΐκ μεταδιδόμενη ανά εβδομάδα με καλεσμένους από τα διάφορα στερεώματα. Από την 1η Φεβρουαρίου του 2010 ανέλαβε την παρουσίαση του απογευματινού δελτίου στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky. Τον Σεπτέμβριο του 2010 μετακινήθηκε στο Kontra Channel και για ένα διάστημα παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Επίσης σήμερα είναι κεντρικός παρουσιαστής στο κυπριακό κανάλι EXTRA.

Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες Ελεύθερος, Ελεύθερος Τύπος, Απογευματινή, Βραδυνή, Πρωινή και Ελευθεροτυπία. Σήμερα συνεργάζεται με την εφημερίδα Χώρα.

Το 2020 αποχώρησε από τη θέση που κατείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN αναλαμβάνοντας τη δική του ενότητα στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος.

data-index=3

Πολιτική καριέρα

Ο Τέρενς Κουίκ έχει εκλεγεί δύο συνεχόμενες τετραετίες (1986,1990) δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα,πρώτος σε σταυρούς και έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Αθηναίων και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.Επίσης έχει εκλεγεί δύο φορές,πάλι πρώτος σε σταυρούς,σύμβουλος στο Δήμο Παλαιού Ψυχικού του οποίου διατέλεσε επί 6 χρόνια πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου (1994,1998).

Τον Δεκέμβριο του 2018 διαγράφηκε από το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ., λόγω της στήριξης του στη Συμφωνία των Πρεσπών. Στις 11 Φεβρουαρίου 2019 ορκίστηκε βουλευτής, ύστερα από τη παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου. Ωστόσο επειδή η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. είχε διαλυθεί, παρέμεινε ανεξάρτητος βουλευτής. Τον Ιούνιο του 2019 ανακοίνωσε τη κάθοδο του στις βουλευτικές εκλογές με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: