Ήταν ο Στέλιος Καραμολέγκος -”Πάγωσαν” όλοι με το όνομα του άντρα που έφυγε από την ζωή

April 7, 2023

Ήταν ο Στέλιος Καραμολέγκος -”Πάγωσαν” όλοι με το όνομα του άντρα που έφυγε από την ζωή


Διαφ.

«Έφυγε» από τη ζωή ο Στέλιος Καραμολέγκος, ένας από τους πλέον εμβληματικούς παλιούς λουκουματζήδες της Σύρου. Σε ηλικία 73 ετών, ο Στέλιος Καραμολέγκος άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.



Ήταν η πιο χαρακτηριστική φυσιογνωμία συριανού λουκουματζή που έβλεπε κάποιος στα πλοία τις δεκαετίες του του 90′ και του 2000′. “Ορίστε… με αμύγδαλο“, ήταν η αξέχαστη ατάκα του Στέλιου με τη βαριά φωνή την οποία άκουσαν γενιές επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας όταν αυτά προσέγγιζαν το λιμάνι της Σύρου και έμπαιναν μέσα οι λουκουματζήδες με τα λευκά καλάθια και ρούχα για να πουλήσουν φρέσκα λουκούμια και παραδοσιακές χαλβαδόπιτες.

Πέραν αυτού, ο Στέλιος Καραμολέγκος σε όλη του τη διαδρομή υπήρξε τίμιος και καλόκαρδος, οικογενειάρχης και άνθρωπος του μεροκάματου τον οποίον γνώριζαν και σέβονταν όλοι. Ξεχώρισε επίσης ως περιπτεριούχος, δουλεύοντας για πολλά χρόνια το περίπτερό του στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Την Πέμπτη το μεσημέρι, συγγενείς και φίλοι τον αποχαιρέτησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Κοιμητήριο της Ερμούπολης.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: