Δεν το έβαλε κάτω και έγινε μητέρα: 38χρονη χωρίς ωοθήκες εξαιτίας του καρκίνου γνώρισε τη βιολογική μητρότητα

April 10, 2023
Η 38χρονη που δεν το έβαλε κάτω, αντιμετώπισε την απώλεια των ωοθηκών της λόγω καρκίνου, όμως γνώρισε τη βιολογική μητρότητα.

Δεν το έβαλε κάτω και έγινε μητέρα: 38χρονη χωρίς ωοθήκες εξαιτίας του καρκίνου γνώρισε τη βιολογική μητρότητα


Διαφ.

Συγκίνηση προκαλεί η περιπέτεια που πέρασε μία 38χρονη καρκινοπαθής γυναίκα προκειμένου να γνωρίσει τη βιολογική μητρότητα.



Η ιστορία της Stacey Broadmeadow είναι μια από εκείνες που σε εμπνέουν να μη χάνεις τις ελπίδες σου, ακόμα και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Όταν η 38χρονη Βρετανίδα διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου που καθιστούσε αναγκαία την αφαίρεση των ωοθηκών της, ένιωσε να χάνει τις ελπίδες της να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της να γίνει μητέρα.

Πριν από την επέμβαση κατέφυγε στην κατάψυξη ωαρίων και όταν ήταν πλέον καθαρή από καρκίνο και άρχισε τις προσπάθειες τεκνοποίησης, διαπιστώθηκε ότι δύο έμβρυα ήταν βιώσιμα.

Η πρώτη προσπάθεια κατέληξε σε αποβολή και οι πιθανότητές της να γνωρίσει τη βιολογική μητρότητα λιγόστεψαν επικίνδυνα. Της έμενε μόνο ένα βιώσιμο έμβρυο, το οποίο, ενάντια στα προγνωστικά και με τη βοήθεια της επιστήμης της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εξελίχθηκε στον γιο της, τον Harry.

Όταν η 38χρονη διαγνώστηκε με καρκίνο και έζησε το απόλυτο θαύμα

Τα προβλήματα υγείας της Broadmeadow άρχισαν το 2017, όταν ένιωσε έναν οξύ πόνο χαμηλά στην κοιλιά. Την ίδια περίοδο είχε και αίμα μεταξύ των περιόδων, που την οδήγησε στον γυναικολόγο. Μετά από μια σειρά εξετάσεων, ένας ογκολόγος διέγνωσε μια σπάνια μορφή καρκίνου που ονομάζεται ψευδομύξωμα περιτοναίου και αρχίζει από τη σκωληκοειδή απόφυση. Για να σώσει τη ζωή της έπρεπε να αφαιρέσει τη σπλήνα, τη χολή, τις σάλπιγγες και τις ωοθήκες της. Ακολούθησε χημειοθεραπεία, για να εξολοθρευτούν τυχόν καρκινικά κύτταρα που είχαν απομείνει.

Στο μεταξύ, η Broadmeadow είχε προχωρήσει στην κατάψυξη 17 ωαρίων, από τα οποία το 2021, όταν πλέον ξεκίνησε το δύσκολο ταξίδι της προς τη μητρότητα, μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα επτά, που οδήγησαν σε δύο βιώσιμα έμβρυα.

Δυστυχώς απέβαλα το πρώτο έμβρυο. Είχε απομείνει μόνο ένα, ο Harry – μου είχαν πει μάλιστα ότι δεν ήταν το πλέον βιώσιμο, παρ’ όλα αυτά το είχαν καταψύξει. Έτσι, μετά την αποβολή, νόμισα ότι το όνειρό μου είχε τελειώσει, ότι δεν θα αποκτούσα ποτέ μωρό, παρ’ όλα αυτά αποφάσισα να μην αφήσω την τελευταία ευκαιρία να πάει χαμένη, θυμάται σήμερα.

Ο Harry γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2022 και σήμερα η μαμά του τον χαρακτηρίζει το απόλυτο θαύμα. Κάθε φορά που τον κοιτώ, σκέφτομαι, απλά, πόσο τυχερή είμαι. Τον αποκαλώ μικρό μου Νέμο. Στην ταινία, ο Νέμο ήταν το τελευταίο αβγουλάκι. Είναι λοιπόν ο Νέμο μου. Και είναι ξεχωριστός.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: