Δάκρυσαν οι πάντες: Οι κάτοικοι μιας γειτονιάς έμαθαν νοηματική για να επικοινωνούν με τον κωφό γείτονά τους

April 10, 2023

Δάκρυσαν οι πάντες: Οι κάτοικοι μιας γειτονιάς έμαθαν νοηματική για να επικοινωνούν με τον κωφό γείτονά τους


Διαφ.

Μια ολόκληρη γειτονιά της Κωνσταντινούπολης έμαθε τη νοηματική γλώσσα προκειμένου να επικοινωνεί με τον κωφό γείτονά της.Πιο συγκεκριμένα, ο Muharrem είναι ένας κωφός άνδρας από την Κωνσταντινούπολη και δέχτηκε μια τεράστια έκπληξη από τους γείτονές του, καθώς έμαθαν νοηματική για να του μιλήσουν!

Μια ομάδα από ανθρώπους της γνωστής εταιρείας Samsung, μαζί με μια διαφημιστική, πέρασαν έναν ολόκληρο μήνα στήνοντας κάμερες και διδάσκοντας στους κατοίκους της εν λόγω γειτονιάς τη νοηματική.

Την ημέρα που η έκπληξη συνέβη, η αδερφή του, Ozlem, βγήκε μαζί του μια βόλτα και ο Muharrem είχε παραξενευτεί που τόσοι πολλοί άνθρωποι του απευθύνονταν στη νοηματική. Ακόμα και ο οδηγός του ταξί που πήραν τους μίλησε με χειρονομίες και μπορεί ο Muharrem να αναρωτιόταν τι συμβαίνει, η αδερφή του όμως ήξερε για την έκπληξη.

νοηματική

Όταν έφτασαν στην κεντρική πλατεία, ο άνδρας περικυκλώθηκε από τους γείτονές του, οι οποίοι του μιλούσαν στη νοηματική και οι αντιδράσεις του, που καταγράφηκαν από τις κάμερες, κάνουν τα λόγια περιττά.

Αυτό αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πόσο σημαντικό είναι να ρίχνουμε τα τείχη στην επικοινωνία, αλλά και πόσο ουσιώδες μπορεί να είναι αυτό για την καθημερινότητα ορισμένων ανθρώπων.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο


Πηγή